Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cel mai bun credit de nevoi personale. Bancă sau Revolut

Cel mai bun credit de nevoi personale. Bancă sau Revolut

Alegerea unui credit de nevoi personale avantajos este o decizie financiară semnificativă care necesită o analiză atentă.

Cel mai bun credit de nevoi personale. Bancă sau Revolut
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2023   •   18:24

Primul pas este să determini exact suma de bani de care ai nevoie și scopul pentru care vrei să folosești creditul.

Nu te grăbi să semnezi primul contract de credit pe care îl găsești.

Compară ofertele de la diferite bănci pentru a găsi cele mai bune condiții. Fii atent la Dobânda Anuală Efectivă (DAE), care include toate costurile asociate cu creditul.

Cel mai bun credit de nevoi personale, potrivit Mindi.ro, trebuie să îți ofere pe lângă o dobândă avantajoasă, și condiții flexibile în ceea ce privește sumele pe care le poți rambursa lunar și eventual, o perioadă de grație extinsă.

Încheierea unui contract de credit de nevoi personale poate avea loc la o bancă, un IFN sau o instituție de credit fintech ca Revolut.

Fiecare dintre aceste opțiuni are avantaje și dezavantaje, dar e important de menționat că nu întotdeauna băncile reprezintă prima oprire când vine vorba de cel mai bun credit de nevoi personale.

Mai nou, „băncile online” precum Revolut sau Monese oferă credite de nevoi personale și carduri de credit cu dobânzi competitive.

Spre exemplu, printr-un credit Revolut ai acces la o sumă de până la 200000 lei cu o dobândă anuală efectivă de numai 7,9%. E uimitor cât de ușor poți aplica pentru un credit de nevoi personale online, fără să te ridici de pe canapea.

Practic, ai la dispoziție o aplicație de mobil prietenoasă care îți permite să aplici pentru un credit în câteva minute.

Poți controla totul, de la plata ratelor până la refinanțare, direct din buzunarul tău, direct de pe telefon.

Cât despre bănci? În acest moment, dobânda anuală efectivă la cel mai bun credit de nevoi personale obișnuit începe de la 9%. Pentru a beneficia de un împrumut cu o valoare DAE de 9% trebuie însă să îndeplinești condiții suplimentare, precum încasarea salariului la banca respectivă.

Pentru a înțelege mai bine ce opțiuni ai la îndemână și ce oferte ți-au pregătit băncile obișnuite și cele online, vezi în continuare comparația noastră.

Credit de nevoi personale George de la BCR

Reprezintă una dintre primele opțiuni în privința costurilor atunci când vorbim de oferta unei bănci comerciale obișnuite. Dacă optezi pentru opțiunea de virare a venitului într-un cont BCR, atunci DAE este de 9,15%.

Pentru un credit de 80000 lei cu o perioadă de rambursare de 5 ani, rata lunară este de 1653 lei.

La finalul perioadei de creditare vei avea un total de plată de 99152 lei.

Credit de nevoi personale de la Banca Transilvania

Cu o valoare DAE de 9,39%, creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania se situează pe locul 2 în topul nostru în privința costurilor.

La acordarea sumei de 80000 lei pe o perioadă de 5 ani, rata lunară percepută de BT va fi 1657 lei. Totalul de plată: 99607 lei.

Ratele vor fi egale iar pentru a beneficia de această ofertă va fi necesară virarea veniturilor într-un cont deschis la BT.

Credit de nevoi personale Raiffeisen Bank

Cea mai bună ofertă din partea Raiffeisen Bank poartă denumirea de Flexicredit și vine cu o dobândă anuală efectivă de 10,18%.

Astfel, pentru un credit în valoare de 80000 lei pe aceeași perioadă ca la băncile anterioare (5 ani), solicitantul va avea de achitat o rată lunară de 1685 lei.

În total, după cei 5 ani, la sfârșitul perioadei contractuale suma totală va fi de 101309 lei.

Oferta este valabilă dacă se încheie o asigurare de viață și se virează venitul la Raiffeissen.

Credit de nevoi personale Patria Bank

În cadrul acestei bănci este pus la dispoziție un credit de nevoi personale la care au acces atât salariații și pensionarii, cât și persoanele cu alte venituri (dividende, chirii etc).

Cu un DAE de la 10,5%, împrumutul Patria Bank de 80000 lei presupune o rată lunară în valoare de 1671 lei. În total vei achita 101660 lei.

Creditul Patria Plus presupune rate egale și poți avea 2 codebitori în cadrul contractului de credit.

Credit de nevoi personale Alpha Bank

Spre deosebire de băncile de mai sus, unde dobânda era sub 11%, valoarea DAE la un împrumut Alpha Bank începe de la 11,06%. Așadar, pentru un credit de 80000 lei pe o perioadă de 5 ani, rata lunară va fi de 1721 lei, iar la finalul perioadei contractuale vom achita 103248 lei.

Oferta Alpha Rapid presupune virarea venitului într-un cont Alpha Bank și ipotecă asupra acestuia, înregistrată în arhiva electronică.

Credit de nevoi personale BRD

Produsul de creditare marca BRD poartă denumirea Expresso și presupune o dobândă anuală efectivă de 11,13%. Rata lunară va fi de 1719 lei pentru un împrumut de 80000 lei pe 60 luni (5 ani).

BRD poate oferi până la 6 luni perioadă de grație pentru plata ratelor. De asemenea, banca ia în calcul veniturile salariale, pensiile, dar și veniturile din dividende, drepturi de autor și alte surse de remunerație.

Următoarele bănci de pe lista, în funcție de costurile pe care le presupune contractarea unui credit de nevoi personale, sunt: Exim Banca Românească, Garanti BBVA și ING Bank.

Trebuie specificat faptul că aceste calcule au la bază dobânda minimă practicată de bănci la finalul lui 2023. În funcție de politica și analiza internă a fiecărei bănci, valoarea DAE poate fi diferită.

Cum poți obține o dobândă cât mai avantajoasă?

Obținerea unui credit de nevoi personale cu o dobândă avantajoasă reprezintă principalul obiectiv al oricărei persoane interesate de finanțare de la bănci.

O valoare DAE mică poate face o diferență semnificativă în costurile totale ale împrumutului.

Pentru a avea succes în această direcție, trebuie să iei în calcul factorii pe care se bazează decizia de creditare a băncii.

Istoricul relației cu banca: în calitate de client vechi, care și-a gestionat conturile sau creditele anterioare în mod responsabil, ai posibilitatea de a negocia condiții mai bune pentru următorul tău credit.

Vechimea și stabilitatea locului de muncă: dacă ai un loc de muncă stabil și ai lucrat în aceeași companie pentru o perioadă semnificativă, acest lucru poate spori credibilitatea în fața băncii.

Istoricul de credit: dacă ai gestionat cu succes creditele anterioare și le-ai rambursat la timp, acest lucru va fi înregistrat într-o arhivă electronică numită Biroul de Credit. Un istoric pozitiv poate determina banca să îți acorde mai ușor un împrumut.

Atunci când vine vorba să alegem cel mai bun credit de nevoi personale, trebuie să luăm în considerare mai mulți factori care ne pot afecta bugetul și situația financiară pe termen lung.

În România, creditul de nevoi personale este un produs financiar extrem de popular.

Mulți oameni apelează la acest tip de împrumut pentru a-și finanța diverse proiecte personale, sau pentru a face față unor cheltuieli urgente.

De la renovarea casei, până la achiziționarea unei mașini noi sau finanțarea unei mici afaceri, creditele de nevoi personale oferă flexibilitate și acces rapid la fondurile necesare.

Atunci când soliciti un credit de nevoi personale vei fi supus unui proces de analiză. Băncile vor evalua veniturile și cheltuielile, dar și istoricul de credit pentru a decide dacă te califici pentru un împrumut.

De asemenea, vei fi supus unui proces de verificare a documentelor și de semnare a unui contract de credit.

Cum aplici la un credit de nevoi personale?

Pentru a trimite o cerere de împrumut este necesar să pregătim documentele care vor fi analizate de către banca. Aici includem actul de identitate, extrase de cont, certificat de căsătorie dacă e cazul, și documente doveditoare de venit.

Odată ce am stabilit suma de bani necesară și ne-am pregătit documentația, putem începe procesul de aplicare. Este recomandat să comparăm ofertele de credit de nevoi personale atât la băncile tradiționale, cât și la celelalte instituții financiare. Iată de ce:

Este creditul Revolut o alternativă mai bună la împrumutul de la o bancă obișnuită?

Este clar că Revolut oferă o serie de avantaje față de băncile tradiționale. Unul dintre cele mai notabile avantaje este valoarea DAE. Dobânda anuală efectivă începe de la 7,99%, în timp ce la creditul George, cel mai avantajos din lista noastră de mai sus, DAE începe de la 9,15%.

Rata lunară la creditul George de 80000 lei începe de la 1850 lei, în timp ce rata pentru aceeași valoare la creditul Revolut începe de la 1089 lei.

Pe lângă costurile mai mici pe care le presupune creditul de nevoi personale Revolut, acesta mai are avantajul că se aprobă complet online. Nu trebuie să te deplasezi la o sucursală pentru a cere informații, sau pentru a completa o mulțime de documente.

Tot ce trebuie să faci e să ai aplicația Revolut pe telefon și să completezi cererea de credit.

Totuși, trebuie ținut cont că oferta finală a celor de la Revolut este una personalizată în funcție de nevoile și posibilitățile fiecărui solicitant.

Dobânda anuală efectivă depinde de nivelul de venit, istoricul de credit, locul de muncă și o mulțime de alți factori luați în considerare de aplicația Revolut.

Chiar dacă în unele situații DAE poate fi mai mare, costurile și termenii împrumutului sunt transparente. Astfel, vei ști exact cât vei avea de plată în fiecare lună și îți poți face mai ușor planuri pe termen lung.

Cum aplici la un credit de nevoi personale Revolut?

Aplicarea la un credit Revolut este un proces intuitiv și destul de ușor. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația, să creezi un cont și să completezi cererea de credit în câțiva pași.

Vei fi ghidat prin întregul proces, iar solicitarea va fi evaluată într-un timp de maxim câteva ore. Dacă ești eligibil, banii vor fi transferați în contul Revolut instant.

Așadar, ce credit de nevoi personale să aleg?

Înainte de a lua o decizie cu privire la creditul de nevoi personale pentru care să optezi, trebuie să înțelegi diferența dintre o aplicație ca Revolut și o bancă obișnuită.

Revolut, fiind o platformă fintech, are o abordare inovatoare și digitală în privința serviciilor financiare. Pe de altă parte, nu putem subestima experiența vastă a băncilor în domeniul creditelor. Acestea pot oferi servicii integrate precum refinanțări, amânări la plată și consolidări ale datoriilor, în funcție de necesitățile clienților.

Utilizarea unui comparator de credite de nevoi personale online poate fi de mare folos în procesul de selecție a unei oferte, în concordanță cu așteptările tale.

În România, există o varietate de bănci și instituții financiare care oferă credite de nevoi personale. Fiecare dintre acestea, are propriile sale condiții și costuri, iar un comparator de credite online ne poate ajuta să identificăm cea mai potrivită opțiune pentru nevoile noastre actuale.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close