Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai bune aplicații de mobile banking

Cele mai bune aplicații de mobile banking

Aplicațiile bancare pentru telefon câștigă tot mai multă popularitate în zilele noastre în rândul românilor, precum și a utilizatorilor din întreaga lume.

Cele mai bune aplicații de mobile banking
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2022   •   15:33

Majoritatea băncilor oferă clienților posibilitatea de a-și gestiona banii și conturile cu ajutorul unei aplicații care poate fi accesată direct de pe telefon.

Prin intermediul acestora îți vei putea vedea soldul oricând dorești, precum și orice operațiune efectuată, iar astfel îți poți monitoriza eficient toate cheltuielile.

Acest sistem de mobile banking tot mai îndrăgit vine la pachet cu numeroase avantaje. Astfel, nu vei mai fi nevoit să stai la cozile interminabile de la bancă, deoarece cu o simplă atingere a ecranului vei efectua orice transfer și plată îți dorești, de oriunde te-ai afla.

În continuare îți voi prezenta detalii despre câteva dintre cele mai bune aplicații de mobile banking de pe piață, pentru a vedea cum funcționează acestea și pe care dintre ele merită să le alegi.

YOU BRD Mobile

Aplicația de mobile banking de la BRD se numește acum YOU BRD (versiunea anterioară era MyBRD Mobile) și poate fi accesată de către toți clienții acestei bănci, care este foarte populară în România. YOU BRD poate fi folosită extrem de simplu atât pe telefoanele cu Android și iOS, cât și pe calculator, laptop sau tabletă.

Un mare avantaj al acestei aplicații mobile de la BRD este faptul că după descărcare ea poate fi activată direct pe internet. Așadar, pentru a începe să folosești serviciul YOU BRD nu trebuie să mai parcurgi un drum până la o sucursală BRD.

Această aplicație este ușor de utilizat, iar efectuarea plăților se poate face prin diferite metode, precum scanarea codurilor de bare, transferuri prin cod QR sau transferuri de bani către un număr de telefon mobil.

Toate acestea bineînțeles că se adaugă transferului clasic de bani către un anumit cont bancar. De asemenea, trebuie să știi că prin intermediul acestei aplicații poți să depui și să retragi bani simplu și rapid de la cele mai bune case de pariuri online.

ING Home Bank

Cei de la ING au lansat această aplicație gratuită de internet banking pe care orice client poate să înceapă să o folosească în doar câteva clipe. Printre avantajele oferite de ING Home Bank se numără faptul că efectuezi plăți complet gratuit, fără comisioane aplicate de bancă, precum și faptul că poți face transferuri către alte conturi ale utilizatorilor doar printr-un număr de telefon.

ING Home Bank vine și cu o altă funcție interesantă, mai exact cea de ,,Plăți favorite”. În cazul în care plătești aceleași facturi în fiecare lună sau timiți bani în mod frecvent anumitor persoane, atunci poți salva transferurile în acea categorie.

Acest lucru te va ajuta să economisești timp, deoarece următoarea plată va decurge mult mai rapid, nefiind nevoie să introduci din nou toate datele necesare.

În plus, pentru o siguranță sporită a contului tău ING, îți poți activa notificările în cadrul aplicației ING Home Bank, pentru a fi înștiințat mereu de toate operațiunile realizate în cont.

BT Pay

Această aplicație de banking inteligent pe mobil este furnizată de Banca Transilvania, fiind practic un portofel digital. Pentru a-l accesa ai nevoie doar de o conexiune bună la internet și de un telefon cu Android sau iOS pentru a instala aplicația.

Prin intermediul acestui program BT Pay îți poți vizualiza soldul online, poți să efectuezi plăți ale facturilor de utilități, dar ai acces și la schimburi valutare. Transferurile de bani pot fi realizate simplu și rapid între conturi deschise atât la Banca Transilvania, cât și la oricare altă bancă din România sau străinătate.

Istoricul tranzacțiilor tale poate fi și el accesat oricând îți dorești în cadrul aplicației BT Pay, lucru ce te poate ajuta în monitorizarea cheltuielilor și pentru a te încadra în bugetul propus în fiecare lună.

Revolut

Revolut reprezintă o bună alternativă la serviciile bancare clasice. Această platformă oferă numeroase servicii moderne de banking clienților săi cu ajutorul unei aplicații mobile și împreună cu un card de debit gratuit.

Peste 16 milioane de utilizatori din întreaga lume au această aplicație instalată pe telefonul lor. Deschiderea unui cont personal Revolut se face foarte ușor, urmând ca după efectuarea înregistrării să te bucuri de toate avantajele pe care le oferă acest serviciu bancar.

Plățile prin intermediul aplicației Revolut se pot face atât la nivel național, cât și internațional, în orice cont din peste 200 de țări din cele acceptate pe platformă. Tranzacțiile se pot efectua în orice moment, iar între utilizatorii Revolut nu se vor percepe niciun fel de taxe.

O funcție inovatoare a acestei aplicații este aceea că oferă acces pentru cumpărarea diverselor criptomonede, precum Bitcoin, Ethereum și multe altele. Mai mult decât atat, Revolut acceptă plățile cu cardul și retragerile de la ATM-uri în peste 140 de valute, iar multe magazine online oferă reduceri semnificative pentru plățile realizate cu cardul Revolut.

Pentru a fi calculat în legătură cu banii tăi și cu modul în care îi cheltuiești, îți poti seta un buger lunar și limite zilnice în aplicația Revolut. Interesant este și faptul că utilizatorii acestei aplicații pot vedea cheltuielile făcute grupate pe diferite categorii, precum transport, vacanțe, alimente, restaurante etc. Așadar, dacă te interesează să îți gestionezi cât mai bine banii, atunci Revolut poate fi o soluție ideală.

Un lucru cu totul inedit este reprezentat de posibilitatea de a deschide un cont Revolut Junior pentru copiii între 7 și 17 ani. La rândul lor, aceștia pot învăța încă de mici cum să-și administreze cât mai eficient banii.

Wise

Wise a purtat înainte denumirea de TransferWise, iar acum a devenit o aplicație foarte populară și în România, cu ajutorul căreia poți efectua transferuri de bani în orice monedă și în orice cont din lume dorești. Aceasta face ca trimiterea banilor în străinătate să fie facilă, rapidă și cât mai ieftină cu putință.

Tot mai mulți utilizatori din întreaga lume folosesc această aplicație bancară, iar numărul lor depășește 12 milioane. Astfel, în fiecare lună, prin intermediul Wise se rulează peste 8 de miliarde de dolari. Taxele și comisioanele care însoțesc unele transferuri sunt mici, dar important este că totul beneficiază de transparență deplină.

Timpul în care este efectuat un transfer variază de la câteva secunde la câteva ore. În general, timpul de așteptare nu trece de 48 de ore indiferent de tipul tranzacției, dar asta depinde de modalitatea de plată, de țara spre care se efectuează plata, cât și de moneda în care se face transferul.

Aplicația Wise bineînțeles că este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, iar orice doritor să încerce acest serviciu bancar o poate instala în doar câteva clipe. Și deschiderea unui cont Wise este extrem de simplă, iar ulterior vei putea beneficia de toate avantajele acestei platforme.

În concluzie, chiar dacă unii oameni apelează în continuare la metodele de plată tradiționale, e clar că viitorul aparține aplicațiilor de mobile banking. Acestea evoluează într-un ritm accelerat și datorită lor economisești timp, bani și îți poți gestiona mai bine bugetul, totul în cele mai ridicate condiții de securitate.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close