Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai eficiente metode pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din mașină

Cele mai eficiente metode pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din mașină

Întotdeauna este o plăcere să călătorești într-o mașină curată, în care există un parfum fresh, iar totul arată ca nou.

Cele mai eficiente metode pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din mașină
de Georgiana Adam    |    29 Aug 2022   •   16:38

Însă, atunci când ai un copil mic sau un animal de companie există riscul ca mașina să se murdărească mult mai ușor. Iar în timp, murdăria poate cauza mirosuri neplăcute și o stare de disconfort tuturor pasagerilor.

Așa că iată câteva metode eficiente pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașină, astfel încât să te bucuri de un aer proaspăt de fiecare dată.

Ocupă-te de o curățenie serioasă în mașină

De cele mai multe ori, ambalajele alimentelor uitate prin mașină pot cauza mirosuri neplăcute. Tocmai de aceea, este esențial ca o dată pe săptămână să te ocupi de curățarea mașinii pe interior, pentru a arunca toate deșeurile rămase înauntru.

Însă, pentru o curățare completă, ar trebui să scoți și covorașele din mașină și să le scuturi sau să le aspiri, pentru că acestea adună foarte mult praf, murdărie, dar și firimituri sau alte resturi alimentare.

De asemenea, poți verifica toate compartimentele de depozitare, pentru a te asigura că nu ai uitat niciun recipient care ar fi trebuit aruncat. Iar în cazul în care suporturile de pahare sunt murdare de cafea, ceai sau suc, ar fi ideal să le cureți cu o lavetă umedă, pentru a evita ca acestea să devină lipicioase și să capete un miros de plăcut.

Pentru a reduce riscul apariției mirosurilor neplăcute în mașină, poți evita consumarea anumitor alimente în mașină, cum ar fi fructe, iaurturi sau produse care conțin brânză, sosuri sau alte ingrediente care se pot altera ușor. 

Verifică petele din mașină

Uneori, sursa unui miros neplăcut poate fi o zonă cu mucegai, sau o suprafață pe care s-a scurs o anumită substanță. Tocmai de aceea ar fi indicat să verifici covoarele și tapițeria mașinii pentru a identifica dacă există pete sau zone murdare.

Există întotdeauna riscul ca animalele de companie sau copiii să verse lichide pe bancheta din spate, fără să observi, iar în timp, acele lichide se pot impregna în țesătură și pot cauza mirosuri neplăcute. 

Așa că dacă observi o zonă murdară, o poți curăța cu o soluție specială pentru pete, sau poți pulveriza direct pe pată o soluție obținută din oțet alb și apă. De asemenea, poți aplica direct pe zona cu murdărie și bicarbonat de sodiu, umezind înainte suprafața respectivă. 

Scapă de mucegai

În zilele ploioase, covorașele din mașină se pot murdări extrem de ușor, iar dacă apa pătrunde sub ele, iar acea suprafața rămâne umedă, poate apărea și mucegaiul.

Tocmai de aceea, după fiecare ploaie, ar fi indicat să scoți covoarele din mașină și să le lași să se usuce, pentru că altfel există riscul ca acestea să putrezească și să elimine un miros greoi de mucegai. Poți să le lași la uscat în balcon, pe terasa casei, sau poți aștepta o zi însorită și cu vânt, pentru a lăsa geamurile mașinii deschise, astfel încât covoarele să se usuce rapid. În schimb, pentru zonele mai greu accesibile poți folosi un uscător de păr.

Folosește odorizante pentru mașină

O metodă eficientă pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașină este folosirea odorizantelor, care sunt disponibile într-o gamă variată de modele – de la brăduți parfumați, până la figurine, stickere, spray-uri sau difuzoare auto pentru parfum.

Încearcă să optezi pentru o aromă fresh, care să nu încarce atmosfera din mașină. De asemenea, îi poți întreba și pe ceilalți membri ai familiei ce parfum preferă, astfel încât să nu fie deranjați de o aromă mult prea intensă.

Totodată, poți apela și la alte metode tradiționale. Poți lăsa o ceașcă de oțet în mașină, astfel încât acesta să absoarbă toate mirosurile neplăcute. O altă opțiune ar fi să lași o pungă cu cărbuni în mașină, sau să stropești cu bicarbonat de sodiu covoarele și tapițeria din mașină și să le aspiri după câteva ore.

Așadar, dacă vrei să scapi de mirosurile neplăcute din mașină, poți pune în aplicare oricare dintre metodele de mai sus. Însă, înainte de a curăța tapițeria sau covoarele din interior, ar trebui să te asiguri că alegi produsele potrivite, astfel încât să nu deteriorezi calitatea materialelor.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close