Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Alege costume Bespoke, pentru a evita ajustările scumpe la costume Ready to Wear

Alege costume Bespoke, pentru a evita ajustările scumpe la costume Ready to Wear

Mulți bărbați aleg să-și facă costume de mire la comandă, Bespoke, pentru a evita modificările scumpe la un costum cumpărat de gata, direct de pe raft. Un costum gata făcut nu este alegerea cea mai bună, pentru un bărbat exigent care vrea să arate impecabil. Acesta se găsește în magazinele de fashion din oraș, ce comercializează îmbrăcăminte casual pentru bărbați, costume de mire sau de ceremonie

Alege costume Bespoke, pentru a evita ajustările scumpe la costume Ready to Wear
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2021   •   11:05

Materialele din care sunt fabricate costumele Ready to Wear nu sunt la nivelul de calitate al celor exclusiviste folosite de casele de modă din țară, ce realizează costume Bespoke. Bărbații care vor să fie siguri că ținuta lor arată impecabil, iar haina se potrivește corect pe corp, aleg varianta unui costum realizat la comandă.

În cazul unui costum de mire Ready to Wear sunt necesare ajustări dorite și necesare, pentru ca acesta să se potrivească mai bine conformației corpului. Uneori ajutările sunt foarte costisitoare, iar unele modificări mai complexe, chiar nu sunt întotdeauna posibile. Anumite părți ale costumului nu trebuie modificate, ele se evită cu orice preț, deoarece apoi nu mai au un aspect adecvat. De pildă, zona umerilor de la haină nu trebuie modificată.

Prin urmare, cea mai bună alegere este cea de a avea un costum Bespoke, care poate fi achiziționat la un preț destul de accesibil în ziua de azi, în condițiile pandemiei. Gama de costume mire este foarte variată, deci bărbații au de unde alege modelul dorit.

Bărbații care doresc să facă modificările necesare la un costum cumpărat de pe raft, dintr-un magazin din oraș, pot cere sfatul unui croitor cu experiență care realizează și astfel de operații. De regulă taxele de ajustări sunt destul de mari, mai ales în cazul sacoului, care este mai complex, iar timpul necesar este și el îndelungat, de câteva zile. Pentru ajustări este nevoie uneori și de două săptămâni.

Alte avantaje oferite de un costum realizat la comandă sunt următoarele:

  • Acesta oferă un confort maxim și este foarte elegant, aspectul său fiind impecabil

  • Este realizat de croitori cu experiență, care investesc în profesionalism

  • Croiala este corect realizată, iar țesătura este de calitate

  • Vesta se alege în funcție de model și poate fi dintr-un material cu imprimeu deosebit

  • Costumul este realizat de croitori consacrați, care garantează calitatea muncii lor

  • Croiala este astfel realizată încât accentuează eleganța pieselor în stil clasic

  • Design-ul este unic, iar materialul este exclusivist

  • Costumul se va așeza corect pe corp, ca un produs de lux, deosebit.

Un costum realizat la comandă poate fi personalizat. Modelul poate avea broderii, țesături speciale, nasturi îmbrăcați în mătase naturală, sau cristale Swarovski. De asemenea, la costum pot fi utilizate accesorii deosebite – o cravată, un papion, o pereche de butoni strălucitori. Pantofii pot fi foarte eleganți, din piele neagră lăcuită.

În ziua de azi, să ai un costum la comandă este o oportunitate, mai ales dacă este realizat de experți în domeniul croitoriei Bespoke. Materialele pentru costum sunt alese cu atenție, în funcție de tema nunții și sunt de brand. Ai putea avea un costum realizat dintr-un material de vară, sau unul mai sofisticat, dintr-o țesătură mai groasă, gen stofă sau Tweed.

Mirele are posibilitatea de a-și alege propriul model de costum și de a-l personaliza complet, așa cum își dorește, pentru a arăta gozav la nunta sa.

Croitorii de costume Bespoke sunt răbdători cu clienții, fac multe măsurători pentru fiecare și realizează uneori și fotografii cu poziția și gesturile preferate ale mirelui. Ei țin cont de toate dorințele personale ale fiecărui client în parte și creează un tipar individual, în funcție de conformația corpului.

Pentru a realiza un costum de nuntă la comandă este nevoie în general de 20 de zile lucrătoare. Unii croitori fac și costume în 7 zile, dar pentru asta se percepe o taxă de urgență. Ei au nevoie de timp pentru a face un produs de calitate, pentru că investesc și în profesionalism și în calitate. Întotdeauna ei acordă atenție la toate detaliile și țin cont de cerințele clientului.

×
Subiecte în articol: costum comanda ready to wear mire nunta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close