Antena 3 CNN Travel Cum să îți organizezi vacanța (P)

Cum să îți organizezi vacanța (P)

Începutul de an este un bun prilej pentru reflexie, introspecție și planificare.

Cum să îți organizezi vacanța (P)
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2024   •   16:02

Te-ai regăsit de multe ori reflectând asupra a ceea ce ai făcut în anul trecut și ce ai vrea să schimbi sau să realizezi în anul care de abia a început?

Ce ai vrea să faci diferit pentru a-ți fi mai bine? poate să acorzi o mai mare grijă corpului tău prin sport și o dietă mai sănătoasă, să te vezi mai des cu prietenii sau să petreci mai mult timp de calitate cu familia?

Cu siguranța facem asta cu toții, dar nu-i așa că tot la început de an ne vine și dorul de călătorit? :)

Cu siguranță următoarea destinație de vacanță este, de asemenea, pe lista noastră de priorități la început de an și momentul în care alegem următorul obiectiv turistic, orașul sau țara pe care ne dorim să le vizităm. Îți prezentăm câteva sfaturi care să te ducă cât mai sigur către vacanța perfectă!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Alegerea destinației și rezervarea

Ei bine, cum spuneam, începutul anului este momentul perfect pentru planificarea următoarei destinații de vacanță, deoarece vei avea destul timp în care să pui la punct toate detaliile, de la locurile pe care vrei să le vizitezi și până la cât costă biletele de intrare în anumite muzee, ba chiar și ce ținute vei purta.

Prima și prima dată trebuie să decizi unde vrei să mergi. Îți dorești o vacanță relaxantă undeva la mare, poate o locație cu multe obiective turistice sau poate câte puțin din fiecare? Vrei să mergi în străinătate sau în țară?

Te deplasezi cu avionul sau cu mașina? Care este perioada care îți este cea mai potrivită în funcție de activitatea pe care o desfășori?

După ce ai decis toate aceste lucruri și ești sigur unde vrei să ajungi, este momentul să faci rezervarea vacanței mult dorite fie printr-o agenție de turism, care te va ghida pe tot parcursul procesului de achiziționare, oferindu-ți diferite opțiuni și oferte; fie rezervând pe cont propriu direct prin intermediul site-urilor dedicate.

Ia în calcul câteva aspecte pentru rezervarea vacanței:

  • cu cât vei rezerva mai devreme cu atât sunt șanse mai mari să găsești oferte mai bune. În plus vei evita situația de a fi compleșit de detaliile organizatorice ale unei vacanțe decise în pripă;
  • evită sezonul de vârf deoarece vacanțele sunt mai scumpe și este mai aglomerat;
  • alege o rezervare cu anulare gratuită, astfel vei fi asigurat în cazul în care din motive neprevăzute, vacanța va trebui anulată.
  • Stabilirea itinerarului

Acum că știi exact unde vei merge în vacanță anul acesta, ai tot timpul să îți faci temele cu privire la toate aspectele ce țin de organizarea unei vacanțe de vis: de la obiective și atracții turistice, planificarea traseului, la trasport și taxe.

Câteva sfaturi utile pentru vacanța în străinătate:

  • informează-te cu privire la cultura și obiceiurile locale din acea țară;
  • fă o listă cu obiective și salvează locațiile direct în Google Maps, sau marchează-le direct pe o hartă fizică;
  • dacă știi sigur la ce muzeu vrei să ajungi, interesează-te dacă poți achiziționa biletele online sau dacă poți face o rezervare;
  • află dacă există tururi gratuite ale orașului (în orașele mari există) și notează-ți care este locația de pornire;
  • temperatura din acea locație este de asemenea importantă așa că informează-te cu privire la valorile medii ale temperaturi din acea țară (oraș) în perioada vacanței tale. 

Fondul de vacanță

Dacă îți dorești un concediu pentru care să nu îți faci prea multe griji, îți recomandăm să economisești din timp. O vacanță reușită este aceea bine planificată, iar ca să nu fii luat prin surprindere, fă o listă cu toate costurile, chiar și cele care nu sunt atât de vizibile, căutând cât de multe informații pe internet sau întrebând prietenii care au mai fost în acea locație despre:

  • taxe de autostradă, transport de la aeroport în oraș, transportul local, bilete de intrare în muzee, mese în oraș la restaurant, cheltuieli suveniruri etc.
  • caută informații cu privire la prețul unei mese la restaurant, taverne, localuri;
  • află prețurile alimentelor de bază din supermarket;

După ce ai făcut această listă, fă un calcul și vezi cât trebuie să pui deoparte pe lună ca să ai o vacanță liniștită. Ține-te de planul tău și astfel vei reuși să ai o vacanță perfectă!

×
Subiecte în articol: advertorial
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close