Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să-ți îngrijești corpul pentru o viață mai sănătoasă? 4 aspecte de care să ții cont

Cum să-ți îngrijești corpul pentru o viață mai sănătoasă? 4 aspecte de care să ții cont

Un stil de viață sănătos nu înseamnă doar să mănânci salată și să faci sport în fiecare zi.

Cum să-ți îngrijești corpul pentru o viață mai sănătoasă? 4 aspecte de care să ții cont
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2024   •   12:58

Înseamnă să găsești un echilibru între toate aspectele vieții tale. Este necesar să te simți bine din punct de vedere fizic, mental și emoțional. Dar cum poți să-ți îngrijești corpul pentru o viață mai sănătoasă? Află în cuprinsul acestui articol cât de importante sunt dieta, exercițiile fizice, somnul și stresul și cum să găsești echilibrul perfect.

Adoptă o alimentație sănătoasă, bogată în nutrienți

Îți dorești să ai energie în fiecare zi? Ei bine, știi că o alimentație sănătoasă este deosebit de importantă. Dacă încă nu ai ales această variată, asigură-te că integrezi în dieta zilnică fructe, legume, proteine de calitate și grăsimi sănătoase. Te vor ajuta să-i oferi organismului substanțele nutritive de care are nevoie. Așa cum ne îndeamnă toții specialiștii, evită excesul de zahăr și consumul moderat de alimente procesate. În perioada în care corpul tău are nevoie de un plus de energie, fie că ești stresat la job sau treci prin sesiuni sau examene, furnizează-i organismului un plus de nutrienți din suplimente alimentare. Vitaminele din complexul B, aminoacizi, minerale, zinc, toate sunt necesare pentru a compensa eventuale deficiențe nutriționale.

Practică exerciții fizice - pentru energie și vitalitate

Stilul alimentar este deosebit de important. Dar mișcarea este la fel de necesară. În timpul exercițiilor fizice, corpul trece printr-o serie de schimbări. Pe măsură ce crește ritmul cardiac, mușchii primesc mai mult oxigen și nutrienți. Respirația devine mai puternică, eliminând astfel dioxidul de carbon. De asemenea, temperatura corpului crește și ea. Atunci când temperatura crește, se produce energie și are loc arderea grăsimilor. O combinație echilibrată de exerciții cardiovasculare, antrenament de forță și flexibilitate, va ajuta la menținerea unui corp puternic. Ajută-ți organismul să se refacă mai rapid după antrenamente intense și evită apariția durerilor musculare, folosind o crema antiinflamatoare cu extracte din plante naturale. 

Creează mediul pentru un somn odihnitor 

Organismul nostru are nevoie de odihnă pentru a se regenera și a-și menține funcțiile optime. Stabilește un program regulat de somn și creează un mediu propice odihnei. Elimină sursele de perturbare, precum lumina excesivă sau dispozitivele electronice, pentru a asigura un somn odihnitor și revitalizant. Somnul ajută și pielea, deoarece atunci când dormi, se regenerează celulele pielii mult mai rapid. Pentru a sprijini regenerarea și repararea tenului, poți opta pentru suplimente cu colagen lichid. Acestea contribuie și la menținerea fermității și rezistenței pielii, reducând apariția ridurilor fine. 

Învață să-ți gestionezi stresul

Stresul ne poate afecta negativ echilibrul interior. Practicile de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, respirația profundă și yoga, pot aduce beneficii semnificative. Învață să-ți acorzi timp pentru a te relaxa și a-ți elibera mintea de grijile cotidiene. Un stil de viață echilibrat presupune și să acorzi atenție stresului și să îi oferi soluții eficiente.

Atingerea echilibrului perfect în îngrijirea corpului nu este un scop de moment. Este pentru întreaga viață. Alege modalitățile care funcționează pentru tine și creează-ți propriul ritual. Fiecare alegere va avea aceelași rezultat. Un organism sănătos și o viață împlinită.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close