Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ia-ți fierul de călcat și scapă de mormanul de haine

Ia-ți fierul de călcat și scapă de mormanul de haine

Finalul de săptămână te găsește mereu cu un maldăr de haine de care trebuie să scapi? Probabil nu este sarcina ta favorită, mai ales dacă fierul tău de călcat nu cooperează așa cum ți-ai dori.

Ia-ți fierul de călcat și scapă de mormanul de haine
22 Mar 2024   •   12:38

Dar să știi că există câteva trucuri care îți vor ușura treaba și vor face ca fierul de călcat să scoată toate cutele inestetice de pe hainele tale. Mai jos vei găsi câteva metode extrem de utile.

Trucuri utile privind călcatul hainelor

  • Folosește uscătorul de rufe

Dacă trebuie să netezești câteva articole de îmbrăcăminte care sunt doar ușor șifonate, sari peste fierul de călcat și folosește uscătorul! Utilizează un pulverizator cu apă pentru a umezi articolele, apoi aruncă-le în uscător timp de câteva minute. Căldura uscătorului tău va face ca umezeala de pe haine să se transforme în abur, iar acele cute vor dispărea imediat. 

  • Pulverizează hainele 

Pentru cămăși sau rochii, pulverizarea cu apă este utilă. Fierul tău cu abur are o funcție de pulverizare, care dă rezultate la fel de bune, dar uneori nu este suficient! Umiditatea suplimentară ajută la netezirea cutelor cu mai puțin efort și lasă cămășile super fine. Poți încerca și spray-urile speciale pentru netezirea hainelor!

  • Agață hainele cât de rapid poți

Odată ce hainele s-au uscat, agață-le cât mai curând posibil. De preferință imediat! Acest pas simplu îți poate reduce cu adevărat cantitatea articolelor de călcat. Hainele vor fi încă suficient de calde încât cutele să nu se formeze încă, iar gravitația va face totul în locul tău.

  • Scutură hainele

Când transferi hainele din mașina de spălat în uscător, scutură rapid fiecare articol. Acest lucru ajută la desfacerea și descurcarea hainelor, astfel încât acestea vor avea șanse mai mari să iasă din uscător fără cute.

  • Calcă într-o ordine strictă

Organizează-ți articolele de la delicate și mai puțin șifonate, la mai rezistente și mai încrețite înainte de călcare. Înainte de a începe să calci, verifică simbolurile de pe etichetă pentru a te asigura că articolul de îmbrăcăminte poate fi călcat. Fierul de călcat se va încălzi mai mult pe măsură ce calci, ceea ce înseamnă că va avea nivelul perfect de căldură pentru haina pe care o calci. Nu mai aștepta ca fierul de călcat să se răcească la jumătatea sarcinii! Ai fi surprins de cât timp vei economisi în acest fel!

  • Nu folosi mișcări circulare

Probabil că nu știai, dar s-a dovedit că mișcările circulare nu sunt bune în călcat! Se pare că zgârie materialul și îți pot deteriora hainele. În schimb, folosește mișcări paralele lungi într-o direcție pentru a evita întinderea materialului.

  • Aburul este prietenul tău

Dacă simți că ai călcat de ore bune și cutele sunt încă acolo, pornește aburul fierului! Aburul este inamicul natural al cutelor și vei descoperi că mai mult abur va face acele cute să dispară într-un timp record. 

  • Verifică masa de călcat

A avea o masă de călcat bună este aproape la fel de important ca a avea un fier bun! O masă de călcat bună face toată treaba mai ușoară și este mai puțin probabil să amâni această sarcină la nesfârșit. Dacă suprafața este una aspră, este posibil să ai nevoie doar de o nouă husă. Dacă acest lucru nu funcționează, ia în considerare înlocuirea acesteia cu o nouă masă de călcat.

  • Curăță fierul

O placă de fier murdară îți poate decolora hainele și strânge țesăturile și sigur nu vrei asta! Deci, dacă placa de fier arată puțin ruginită sau arsă, este timpul să cureți bine fierul. Cel mai simplu mod de a curăța o placă de fier este să folosești o cârpă magică pe care o găsești la raionul cu produse de curățenie.

De asemenea, ar trebui să detartrezi fierul în mod regulat dacă folosești apă de la robinet în rezervor. Consultă manualul de utilizare al fierului pentru instrucțiuni despre detartrarea modelului tău. Și odată ce este curat, utilizează apă distilată pentru a evita acumularea de calcar în viitor. 

Ce spui, nu va fi călcatul hainelor mai rapid?

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close