Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Importanța suplimentelor nutritive pentru refacerea corporală după antrenamente intense

Importanța suplimentelor nutritive pentru refacerea corporală după antrenamente intense

Ideea de a face mișcare în fiecare zi este foarte importantă pentru sănătatea noastră fizică și mentală din mai multe motive importante.

Importanța suplimentelor nutritive pentru refacerea corporală după antrenamente intense
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2023   •   14:44

Adesea rutina zilnică a oamenilor nu este una care să favorizeze întocmai sănătatea fizică și mentală și tocmai din această cauză, pentru a ne simți mai bine și pentru a sta departe de problemele de santate care pot apărea ca urmare a unei rutine zilnice nesănătoase, de la alimentație sau sedentarism, este recomandat ca măcar o jumătate de oră pe zi să facem mișcare. Chiar și o simplă plimbare de 30 de minute poate ajuta extem de mult.

În funcție de starea de sănătate, dacă doriți să începeți un program de exerciții fizice și să vă schimbați dieta, este de preferat să consultați un medic sau un specialist în domeniul sănătății dar și un specialist în nutriție, astfel încât să puteți știi sigur că luați cele mai bune decizii care să vă favorizeze santatea fizică și mentală.

Implementarea unei rutine zilnice care să includă fie mișcare mai ușoară fie antrenamente intenese aduce o mulțime de lucruri bune pentru organismul omului. Totuși, cereți sfatul specialiștilor și chiar apelați la consultații medicale înainte deoarece trebuie să vă cunoașteți corpul înainte de a-l solicita prea tare într-un mod greșit.

În ceea ce privește antrenamentele fizice intenste, este posibil să fie nevoie de o refacere adecvată și de perioade de recuperări dacă vă doriți cele mai bune rezultate, cu atât mai mult dacă doriți scăderea în greutate, masă musculară și un corp tonifiat și bine definit. În acest caz, puteți opta pentru diverse suplimente nutrivite care vă pot ajuta în procesul de refacere, dar nu înainte de a discuta cu specialiști în domeniu.

Care este rolul acestor suplimente nutrivite? Lucrurile sunt destul de simple în esență, acestea fiind acele produse care au fost gândite astfel încât să poată furniza organsmului. Este vorba despre tot felul de vitamine, minerale, antioxidanți, aminoacizi și așa mai departe, o mulțime de substanțe importante și benefice pentru organism care sunt ceva mai dificil de obținut din alimentele obișnuite, acestea având rolul de a suplimenta necesarul de substanțe atunci când sunt practicate antrenamente solicitante și intense.

Printre cele mai populare și importante suplimente nutritive de care organismul uman are nevoie atunci când se reface în urma unor antrenamente solicitante, se numără substanțele pe baza de proteine și aminoacizi. Aminoacizii sunt importanți deoarece sunt componente de bază ale proteinelor, având un rol benefic în ceea ce privește creșterea rezistenței și diminuarea timpului de refacere, proteinele jucând un rol vital în refacerea mușchilor care au trecut printr-un proces de intens de solicitare.

Alte substanțe foarte importante pentru refarea organismului după mișcarea solicitantă, sunt carbohidrații. Rolul acestora este acela de a furniza energie suplimentară în ceea ce privește refacerea depozitelor de glicogen din mușchi și ficat. Aceste depozite sunt în general consumate foarte ușor în timpul antrenamentelor solicitante și au nevoie de o reîncărcare rapidă, revitalizând organismul.

Pe lângă toate acestea, antioxidanții sunt substanțe extrem de importante pentru neutralizarea radicalilor liberi care ajuta la reducerea stresului cauzat de exercițiile fizice intense. Rădicării liberi sunt acele molecule instabile pot deteriora celulele și țesuturile, ceea ce poate contribui la inflamație și oboseală musculară. Tocmai din astfel de motive, suplimentele nutrivite care sunt bogate în antioxidanți prcum vitamina C sau vitamina E plus multe altele, ajută celulele și reduc inflamația, fapt care poate contribui simtitior la procesul de refacere a organismului.

O soluție excelentă pentru aceia dintre dumneavoastră care caută suplimente nutritive sigure și de calitate, o puteți găsi la numai un click distanță, accesând https://www.gym-stack.ro/. Aici puteți găsi o gamă foarte variată de suplimente nutritive foarte utile atât pentru creșterea masei musculare, creșterea rezistenței la efort fizic, fiind și o soluție perfectă recoperarea post-antrenament.

De ce trebuie să practicăm activități fizice și care sunt beneficiile pentru organism? Dincolo de suplimentele nutrivite, activitățile fizice în general care sunt practicate regulat, joacă un rol extrem de important în păstrarea unei stări de sănătate bune.

Creșterea capacității cardiorespiratorii: Atunci când practicați antrenamente regulate, nu faceți altceva decât să ajutați la îmbunătățirea sistemului respirator și a sistemului cardiovascular, mișcare regulată crescând rezistența fizică și capacitatea la efort intens.

Menținerea unei greutăți optime: În momentul în care practicați activități fizice în mod regulat, vă puteți menine o masă corporală potrivită dar este important de menționat că trebuie mentinua și o alimentație echilibrată.

Sănătate mentală: Puțină lume conștientizează cât de importantă este mișcarea fizică pentru santatea mentală. Sportul ajută la eliberarea endorfine, ceea ce ajută la producerea unei stări de bine generale, scade stresul, anxietatea și chiar depresia.

Ține bolile cronice la distanță: Mișcarea regulată, diferite activități fizice, sportul în general, scade riscul de apariție a bolilor cronice, de la diabetul de tip 2 sau osteoporoză și până la bolie de inimă.

Acestea fiind spuse, mișcarea este extrem de importantă din foarte multe motive iar dacă vă numărați printre aceia care practică sporturi de performanță sau care zi de zi fac sală și antrenamente intense, suplimentele nutrivite precum sunt cele disponibile în cadrul magazinului online Gym-stack.ro, reprezintă o soluție mai mult decât excelentă. Țineți cont cât de importanta este activitatea fizică zilnică, cât de importantă este o alimentație corectă în menținerea sănătății fizice și mentale, iar dacă practicați activități intense și luați în considerare suplimentele alimentare, nu uitați că este important și necesar să vă cunoașteți starea de sănătate astfel încât să puteți obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește refacerea organisumului și performanța corporală.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close