Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Imunitatea și cauzele de dermatită de contact la bebeluși

Imunitatea și cauzele de dermatită de contact la bebeluși

Când vine vorba despre sănătate, accentul se pune în mod normal pe prevenție și diagnosticare timpurie.

Imunitatea și cauzele de dermatită de contact la bebeluși
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2024   •   16:47

Pentru adulți este ușor să realizeze aceste lucru, dar nu se poate spune la fel despre copii și, mai ales, despre bebeluși. Sistemul lor imunitar nu este complet dezvoltat încă și sunt mai sensibili la influențele exterioare.

Dermatita de contact la bebeluși este o preocupare constantă, mai ales pentru echipa de medici care prin cartea scrisă aduc soluții pentru această afecțiune.

Ce este dermatita de contact la bebeluși si care sunt cauzele acesteia?

Atunci când pielea umană intră în contact cu o substanță dăunătoare, aceasta se irită și cauzează roșeață și mâncărimi. Pielea bebelușilor fiind deosebit de sensibilă este mult mai expusă și astfel își face apariția dermatita de contact la bebelusi.

O echipă formată dintr-un medic pediatru și un tehnician nutriționist ei înșiși părinți, sunt cei care au cercetat îndelung această afecțiune. Ei au adunat rezultatele într-o carte care aduce soluții importante și tratament pentru dermatita atopica la bebelusi.

Astfel, prin bogăția de informații, cartea VindecaDAI este una dintre cele mai complexe lucrări care s-au scris vreodată pe acest subiect, vorbind aici, desigur, despre alergologia pediatrică, un subiect în continuare foarte dezbătut în cercurile medicale. Însă cartea Vindecă DAI s-a bucurat de un imens succes, mai ales în rândurile părinților ai căror bebeluși suferă de dermatită de contact.

În această carte sunt dezbătute pe larg mai bine de 50 de subiecte care au ca subiect de interes dermatita atopică, dar și alte tipuri de alergii. Astfel, aflăm și cauzele dermatitei la bebeluși:

  1. Cauzele genetice -  afecțiunile la nivelul pielii pot fi transmise genetic de la părinți la copii;
  2. Cauzele externe - multi dintre copii prezinta o sensibilitate ridicată la anumite condiții meteorologice, precum și la anumite produse de îngrijire sau materiale ale hainelor;
  3. Sistemul imunitar - un sistem imunitar slăbit sau în plină dezvoltare va scădea gradul de protecție al pielii și poate favoriza apariția problemelor de tipul dermatitei de contact.

Nu există o singură zonă unde se poate manifesta această afecțiune, însă trebuie să știi faptul că frecvente sunt zona feței, a scalpului, a gâtului, a coatelor și a genunchilor. Simptomele diferă de la copil la copil, însă comune sunt următoarele:

  1. Mâncărimile la nivelul pielii;
  2. Înroșirea sau umflarea zonei afectate;
  3. Pielea uscată;
  4. Pielea întărită;
  5. Paloarea.

Principiile naturopate sunt cheia către vindecare

În lucrarea Vindecă DAI au fost analizate pe larg cauzele care stau la baza declanșării dermatitei atopice, în mod special. Cercetările au scos la iveală legătura dintre prezența toxinelor din organism și declanșarea dermatitei atopice, cât și a altor alergii și a intoleranțelor alimentare.

La acest tip de alergii, intoleranțe, eczeme, dar mai ales la dermatita de contact la bebeluși, scriitorii cărții propun modalități eficiente de diagnosticare. Bineînțeles, acest lucru într-o primă fază. Mai apoi, accentul este pus, desigur, pe soluțiile care pot ameliora și chiar îndepărta dermatitele supărătoare.

Ei propun ca și soluții o serie de protocoale care au ca scop îndepărtarea metalelor grele din organism. Există, deci, modalitatea naturopată de tratare prin suplimente care inhibă activarea inflamației cronice în organism. De asemenea, este indicat și un tratament igieno-dietetic naturopat și protocolul nutrițional antiinflamator. Acesta din urmă menționat dă rezultate notabile mai ales în cazul bebelușilor cu dermatită.

Remediile sunt în cartea Vindecă DAI

O carte apreciată deopotrivă de către cititori, dar și de medici, utilă în reechilibrarea nivelului energetic al oricărui organism este cartea Vindecă DAI. Cu accentul pus pe tratarea dermatitei atopice la bebeluși, dar și pe alte tipuri de alergii și chiar intoleranțe alimentare, cartea reprezintă un izvor de informații atât pentru cititori. cât și pentru personalul medical.

De altfel, cercetările științifice confirmă eficiența remediilor care sunt propuse în carte, prin menționarea lor. Analizele indicate în lucrare au rolul de a identifica cauzele care stau la originea declanșării dermatitei de contact. dar nu numai.

Cartea se poate comanda pe pagina oficială vindecadai.ro cu ajutorul formularului de contact. Alte detalii suplimentare pe pagina vindecadai.ro se găsesc

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close