Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Iustin Paraschiv, Carmistin: Producția de hrană bio este o prioritate pentru noi în 2023

Iustin Paraschiv, Carmistin: Producția de hrană bio este o prioritate pentru noi în 2023

Antreprenorul Iustin Paraschiv, președintele grupului agroalimentar românesc Carmistin revine anul acesta cu noi investiții curajoase, mizând pe producerea de hrană bio.

Iustin Paraschiv, Carmistin: Producția de hrană bio este o prioritate pentru noi în 2023
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   13:21

Pentru anul 2023, Carmistin și-a stabilit un plan îndrăzneț de investiții, urmărind o creștere semnificativă a liniilor de business.

Noile investiții ale omului de afaceri sunt direcționate către dezvoltarea unor standarde de producție sustenabile, garantând publicului de larg consum hrană sănătoasă, de cea mai înaltă calitate. Cu pași siguri, Carmistin va deveni un model de afacere integrată, recunoscut ca un jucător important în sectorul agroalimentar românesc.

Iustin Paraschiv, Carmistin: Producția de hrană bio reprezintă o prioritate pentru noi în anul 2023

Piața românească de produse bio este la momentul actual dinamică, existând un potențial mare de creștere. Dar, în context inflaționist, această tendință trebuie foarte bine susținută. Acest lucru este posibil doar prin intermediul investițiilor, inovației și a practicilor agricole sustenabile.

În plus, obiceiurile de consum ale oamenilor au evoluat semnificativ în ultimii ani. În rândul consumatorilor se poate observa o schimbare de atitudine în ceea ce privește calitatea produselor pe care le achiziționează. Consumatorii sunt tot mai receptivi la noile direcții sustenabile ale alimentației, acest lucru fiind dovedit de interesul lor pentru consumul de alimente bio.

Atenția pentru sănătate, alimentație și mediu câștigă astăzi tot mai mult teren, fiind stabilite noi direcții de producere a produselor alimentare, dar într-un mod mult mai sustenabil și sigur pentru mediu. Tendința actuală este de a evolua către un comportament alimentar sănătos și eco-responsabil.

Consumatorul modern și informat pune un accent tot mai mare pe produsele alimentare bio, sănătoase și cu gust autentic. Mai mult decât atât, el prioritizează educația nutrițională și este preocupat de calitatea mediului înconjurător.

Toate eforturile trebuie îndreptate spre schimbarea standardelor de producție în vederea sprijinirii protecției mediului și garantării unor alimente sigure, nutritive și sănătoase pentru publicul de larg consum.

Această direcție este susținută și de omul de afaceri Iustin Paraschiv, care în acest an revine cu un plan investițional ambițios, în care producerea de hrană bio este prioritizată. Concret, eforturile Carmistin se vor concentra asupra dezvoltării standardelor sustenabile de producție, oferind consumatorilor produse alimentare sănătoase și ecologice.

Sustenabilitatea alimentară - Integrată în strategia de dezvoltare a organizației Carmistin

Crearea unui sistem alimentar sustenabil poate fi posibilă doar prin intermediul unei agriculturi durabile și responsabile. Piața bio se va dezvolta odată cu agricultura ecologică. De acest lucru este convins și Iustin Paraschiv, de aceea o parte din investițiile noi vor fi direcționate către divizia dedicată agriculturii ecologice.

În plus, în planul strategic de dezvoltare a liniilor de business este integrată și inovația sustenabilă. Noile investiții vizează și dezvoltarea proiectelor destinate folosirii energiei regenerabile pe toate liniile de producție.

Concret, investițiile lui Iustin Paraschiv urmăresc dezvoltarea unei producții sigure și durabile a hranei sănătoase, garantând în același timp și o diminuare semnificativă a emisiilor de carbon. Sistemele alimentare cu cele de mediu sunt strâns legate, din acest motiv, eforturile Carmistin sunt îndreptate către o producție sustenabilă de hrană, cu efecte minime asupra mediului.

Mai mult decât atât, competitivitatea produselor agroalimentare se află în strânsă legătură cu procesul durabil al dobândirii lor. Din acest motiv, tehnologiile inovatoare și sustenabile au devenit puncte de referință în planul strategic de dezvoltare Carmistin, ele având un rol hotărâtor în creșterea capacităților de producție pe care organizația le operează.

Prioritatea Carmistin este de a furniza consumatorilor produse de înaltă calitate, obținute dintr-o agricultură proprie responsabilă și sustenabilă

Carmistin este una dintre puținele companii din România care garantează independent un lanț de producție, plecând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor de fermă ajungând la distribuția produselor și preparatelor din carne în retail.

De-a lungul evoluției organizației, omul de afaceri Iustin Paraschiv a realizat foarte multe investiții, în prezent Carmistin fiind recunoscut ca un pilon important în sectorul agroalimentar românesc.

Toate liniile de business s-au dezvoltat în baza unor strategii puternice, susținute de un plan investițional bine structurat și coerent. Cu toate că mediul actual de business este marcat de multe incertitudini, Carmistin își continuă planul de dezvoltare, integrând inovația sustenabilă în toate etapele producerii de alimente.

Noile acțiuni și investiții urmăresc asigurarea unor produse rezultate din linii de producție, ce au la bază procese operaționale eficiente și sustenabile, cu impact minim asupra mediului înconjurător. Cu toate că aceste demersuri implică o creștere a costurilor, ele vor oferi multiple beneficii pe termen lung, asigurând noi perspective de creștere a afacerii.

Agricultura ecologică deschide numeroase premise de dezvoltare a sectorului agroalimentar românesc, oferind totodată, garanția unor generații viitoare mai sănătoase. Îmbrățișând această viziune, organizația Carmistin sprijină direcția de sustenabilitate alimentară, stabilind în acest sens numeroase acțiuni strategice, ce au ca scop furnizarea unor produse bio, sănătoase și cu gust autentic consumatorilor.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close