Antena 3 CNN Economic Conținut plătit La ce să fii atent când te deplasezi cu avionul

La ce să fii atent când te deplasezi cu avionul

Transportul pe cale aeriană este pentru mulți dintre noi un mijloc de deplasare comod, sigur și rapid indiferent că vorbim de un drum în scop personal sau îndeplinirea unei sarcini de serviciu.

La ce să fii atent când te deplasezi cu avionul
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2023   •   14:07

Companiile de profil ne oferă posibilitatea de a ajunge în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, și prețuri scăzute pentru biletele achiziționate în avans.

Călătoria cu avionul în vacanță

Mulți își rezervă plecările cu luni înainte datorită ofertelor atractive, dar și pentru că locațiile cele mai populare se epuizează și cel mai repede. Au libertatea să aleagă în tihnă din o mulțime de variante în ceea ce privește cazarea sau locurile în care vor să se relaxeze. Însă, găsești uneori oportunități excelente și în pachetele last minute oferite de agențiile de turism. Avionul te duce mult mai repede la destinație față de orice alt mijloc de transport și îți dă ocazia să vizitezi zone care în mod normal sunt greu accesibile pe cale terestră. De asemenea, aparatele de zbor sunt proiectate astfel încât să poată căra o greutate foarte mare și ai posibilitatea, pe lângă bagajul de mână, să ai și unul mai voluminos depozitat în cală.

De să ții cont dacă folosești transportul aerian?

Există anumite reguli pe care trebuie să le respecți ca să fii în siguranță și să ajungi la punctul de sosire fără probleme. Una din acestea este impunerea de către compania aeriană a unei limite precise de greutate a bagajului ce te condiționează cu privire la conținutul lui atât la plecare cât și la întoarcere.

  • Ce iei cu tine în concediu?

Organizarea geamantanului pentru călătorie reprezintă mereu o provocare. Este ceva mai ușor în lunile de vară deoarece hainele nu sunt la fel de voluminoase și de groase. Dar când mergi într-o destinație exotică precum Palma de Mallorca, un sejur de câteva zile îți va da bătăi de cap pentru că vrei să fii elegantă, dar în același timp și relaxată. Cel mai bine este să te gândești ce activități vei avea acolo – stai mai mult în oraș sau te bucuri de plaje și de nisip?

  • Suvenirurile și greutatea lor în bagaj

Deși par insignifiante, ele pot cântări destul când împachetezi pentru întoarcerea acasă. De aceea este bine ca încă de la început, la pregătirea valizei, să ai în vedere o greutate suplimentară aproximativă cu care vei reveni în țară ca să fii obligată să depășești limita admisă și să achiți în plus pentru ea.

  • Actele și asigurarea de călătorie

Regulile în privința documentelor de identitate ale pasagerilor variază în funcție de politicile fiecărui stat. În cazul zborurilor din spațiul european este nevoie de un pașaport valabil, eventual vizat în care să existe semnătura ta. Alte țări doresc o valabilitate mai mare a documentului chiar și după ce ai părăsit locația, recomdandarea este să te informezi tot timpul cu atenție. Spre exemplu, pentru o vacanta in Tunisia in 2023 nu mai există restricții încă de la începutul anului privind pandemia și ai nevoie de un pașaport valabil cu minim 3 luni înainte de data începerii sejurului. Atunci când rezervi un bilet este bine să te asiguri că ai completat toate datele corect și că există o concordanță perfectă între documentele de identificare și cele înscrise pe rezervare. Oriunde ai merge este indicat ca asigurarea de sănătate să nu îți lipsească. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla și prevenția va acoperi eventualele costuri pentru tratamente medicale dacă se întâmplă din nefericire să ai nevoie de ele.

Avionul te ajută să ajungi în locuri diferite ca mod de viață, formă de relief sau cultură ași te face să trăiești experiențe fantastice alături de cei dragi!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close