Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ledger România: Cum poți comanda wallet Ledger Nano X sau Nano S direct de la sursă

Ledger România: Cum poți comanda wallet Ledger Nano X sau Nano S direct de la sursă

Dacă vrei să-ți securizezi portofoliul crypto, cea mai bună decizie este să achiziționezi un hardware wallet produs de Ledger. Indiferent de modelul ales, vei avea parte de securitate garantată, dar trebuie să fii foarte atent de unde îți procuri produsul.

Ledger România: Cum poți comanda wallet Ledger Nano X sau Nano S direct de la sursă
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   13:27

Ledger este cel mai apreciat producător de portofele hardware concepute special pentru a stoca și facilita tranzacționarea în deplină siguranță a criptovaluetelor și a NFT-urilor. Cele mai cunoscute sunt modelele Nano S și Nano X, care suportă peste 5.500 de cryptomonede de pe 27 de blockchain-uri, cum ar fi Bitcoin, Ethereum sau Elrond.

Nu este recomandabil să cumperi un portofel hardware pentru crypto la mâna a doua sau din surse îndoielnice. Au existat cazuri de persoane care au cumpărat dispozitive de acest gen de pe eBay și apoi au fost delapidați.

Hackerii au devenit foarte inventivi și nu trebuie niciodată subestimați; aceștia se pot ascunde chiar și în spatele unei societăți comerciale pentru a pune la cale o astfel de operațiune. Din acest motiv, nu este bine să te grăbești și nici să te bucuri că vei economisi câțiva lei, ci este de preferat să comanzi un Ledger numai de pe site-ul producătorului, chiar dacă va trebui să aștepți până la două luni pentru a-l primi.

Nano S vs Nano X: Ce să alegi?

Atunci când vorbim despre investiții în criptomonede, diferența de câțiva zeci de dolari între cele două produse nu trebuie să reprezinte un factor de decizie. Principalul lor scop este să-ți protejeze investiția, iar la capitolul securitate, cele două variante sunt la fel de bune. Așadar, totul ține de preferințe.

Nano S este pretabil pentru un investitor care nu face trading și deține doar câteva criptovalute. Anumiți utilizatorii spun că este mai potrivit pentru fete, deoarece este disponibil în mai multe culori decât modelul premium (care vine doar negru mat). Nano S poate fi soluția ideală pentru a-i face un cadou unui copil, în sensul de a-i cumpăra crypto, de a salva datele pe Ledger și apoi să i-l faci cadou peste câțiva ani, la majorat. Cine știe, poate până atunci, valoarea criptomonedei alese va crește exponențial.

Nano X este adresat pasionaților care investesc deseori în proiecte și ICO-uri, celor care fac trading sau a celor care dețin un portofoliu variat, fiind mult mai potrivit pentru acest tip de dinamică, datorită dotărilor suplimentare – bucurându-se de mobilitate și conectivitate superioară.

Nano X cântărește 34 de grame, cu 13 grame mai mult decât Nano S, are un ecran cu o rezoluție mai bună (128x64, față de 128x32), iar cele două butoane sunt amplasate în stânga și dreapta ecranului, și nu deasupra lui (cum este cazul la modelul S). Modelul premium, care este aproape de două ori mai scump, este dotat cu o baterie care dispune de o autonomie de până la 8 ore în modul standby și poate fi conectată la laptop, tabletă sau smartphone prin Bluetooth, fără cablu, în timp ce modelul Nano S funcționează numai atunci când este conectat prin USB.

Numai Nano X poate fi conectat la iPhone, iPad și la alte dispozitive pe care rulează sistemul de operare iOS. Pe Nano S pot fi instalate cel mult 6 aplicații separate de Wallet, pe lângă aplicația nativa Ledger Live, în timp ce pe Nano X limita este de 100 de aplicații suplimentare, acesta din urmă având un spațiu de stocare mult mai mare decât modelul entry-level.

Dacă Nano S folosește un cablu Micro-USB pentru conectivitate, Nano X este dotat cu USB-C. În plus, utilizatorii Ledger Nano X primesc și acces către o platformă de crypto exchange dedicată, unde pot efectua tranzacții direct din aplicația Ledger Live.

Vezi oferta portofelelor crypto de la Ledger!

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close