Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Materiale electrice de inalta calitate precum disjunctor diferential Legrand de la producatori de top!

Materiale electrice de inalta calitate precum disjunctor diferential Legrand de la producatori de top!

Ești cumva in căutare de corpuri de iluminat industriale, rezidențiale si decorative de cea mai bun calitate cu servicii care oferă soluții personalizate pentru fiecare proiect al tău?

Materiale electrice de inalta calitate precum disjunctor diferential Legrand de la producatori de top!
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2021   •   11:21

Mai ales devii brusc pasionat de unul din aceste produse când devine lumina ochilor tai? Mai exact o siguranță sau un întrerupător de curent rezidual care nu mai funcționează în casă in timp ce tu aveai nevoie de lumină pentru a putea să-ți desfășori anumite activități si proiecte? Toate acestea, în timp ce electricitatea a devenit o componentă indispensabilă a vieții noastre, adevărul este că vine cu propriile sale pericole pentru viața și proprietățile umane. Electrocutarea și incendiul fiind cele două riscuri majore asociate cu electricitatea, nu ne putem permite să fim neglijenți atunci când vine vorba de echipamente izolatoare. Un întrerupător de curent rezidual este o măsură importantă de siguranță atunci când vine vorba de protecția circuitelor electrice.

Ce este un întrerupător de curent rezidual? Află chiar acum în acest articol. Întrerupătorul de curent rezidual este un dispozitiv de detectare a curentului, care poate măsura și deconecta automat circuitul ori de câte ori apare o defecțiune în circuitul conectat sau curentul depășește sensibilitatea nominală. Destinat protejării unei persoane împotriva riscului de șocuri electrice, precum și de electrocutare și incendii, acest tip de disjunctor diferential Legrand  este deosebit de util în cazurile de avarie bruscă la pământ. Prezența întrerupătoarelor de curent rezidual asigură faptul că, în astfel de cazuri, circuitul se va declanșa imediat și astfel persoana este protejată de un șoc electric. Principiul din spatele acestor întrerupătoare. Întrerupătoarele de curent rezidual funcționează pe principiul legii lui Kirchhoff, care afirmă următoarele : curentul de intrare trebuie să fie egal cu curentul de ieșire dintr-un circuit. Întrerupătoarele de curent rezidual compară diferența de valori curente între firele sub tensiune și cele neutre.

Mai departe, ca să înțelegem mai bine, curentul care curge în circuit de la firul sub tensiune ar trebui să fie același cu cel care curge prin firul neutru. În cazul unei defecțiuni, curentul de la firul neutru este redus, diferențialul dintre cele două cunoscut sub numele de curent rezidual. La detectarea unui curent rezidual, Întrerupătoarele de curent rezidual este activat să se declanșeze din circuit. Un circuit de testare inclus cu dispozitivul pentru curent rezidual asigură testarea fiabilității întrerupătoarele de curent rezidual. Când butonul de testare este apăsat, curentul începe să curgă prin circuitul de testare. Deoarece creează un dezechilibru pe bobina neutră a dispozitivului, întrerupătoarele de curent rezidual declanșează și alimentarea este deconectată, verificând astfel fiabilitatea acestora.
Haideți să citim împreună mai jos avantajele întrerupătoarele de curent rezidual, pe care le puteți achiziționa online de pe www.gravos.ro .

Avantajele întrerupătoarelor de curent rezidual. Oferă protecție împotriva defecțiunilor la pământ, precum și a curentului de scurgere. Deconectează automat circuitul atunci când sensibilitatea nominală este depășită. Oferă posibilitatea de terminare dublă atât pentru conexiuni prin cablu, cât și prin bare. Oferă protecție împotriva fluctuațiilor de tensiune, deoarece include un dispozitiv de filtrare care protejează nivelurile de tensiune tranzitorii. Un alt element important - Sensibilitatea întrerupătoarelor de curent rezidual. O ființă umană este capabilă să susțină un șoc electric în măsura de 30 mA. În timp ce până la 10 mA poate evoca doar o senzație de înțepături, în continuare pot duce la contracție musculară, ducând la o paralizie respiratorie la aproximativ 30 mA. Acest tip de întrerupătoare sunt concepute pentru a căuta mici modificări ale curentului rezidual. Atunci când se solicită protecția împotriva incendiilor, întrerupătoarelor sunt utilizate pentru a urmări modificări mai mari ale curentului rezidual de până la 300mA.


Acum haideți sa vorbim, de asemenea, și despre limitările acestora tipuri de întrerupătoare. Limitări ale întrerupătoarelor de curent rezidual. În timp ce întrerupătoarelor de curent rezidual are multe avantaje, au și câteva limitări: întrerupătoarelor de curent rezidual nu garantează funcționarea dacă nu există forme de undă standard generate de sarcini. Acest lucru se datorează în principal faptului că întrerupătoarelor de curent rezidual este proiectat să funcționeze pe forme de undă de alimentare normale. S-ar putea să existe o declanșare nedorită a întrerupătoarelor de curent rezidual. Acest lucru se datorează în principal faptului că, de fiecare dată când există schimbări bruște ale sarcinii electrice, poate exista un flux mic de curent pe pământ, în special în aparatele vechi. Întrerupătoarele de curent rezidual nu protejează împotriva suprasolicitării curente. Au fost proiectate pentru a proteja numai atunci când curentul sub tensiune și curentul neutru sunt diferite.

Cu toate acestea, o supra sarcină curentă nu poate fi detectată. Întrerupătoarele de curent rezidual nu protejează împotriva șocurilor neutre de linie. În principal, deoarece curentul în ele este echilibrat. Curentul se echilibrează pe măsură ce ambele terminale sunt ținute împreună. Întrerupătoarele de curent rezidual nu protejează împotriva supraîncălzirii care lovesc dacă conductorii nu sunt înșurubați corespunzător în borne.
Pentru o considerație generală și pentru scopurile noastre imediate, cantitățile de întrerupătoare de curent trebuie deschise pot fi împărțite în următoarele trei grupuri largi de amplitudine de curent. Prima și cea mai mică este sarcina nominală sau mai mică. De exemplu: un întrerupător termo magnetic de carcasă turnată de joasă tensiune de 60 de amperi trebuie să poată deschide sau închide la 48 de amperi (80% din valoarea nominală) sau mai puțin.

În continuare, în cantitate curentă, același întrerupător trebuie să poată deschide curenții de nivel de supra sarcină. Supra sarcinile pentru scopurile noastre pot fi înțelese prin referire la cerințele NEC pentru protecția la supra sarcină pentru motoare. Supraîncărcările termice sunt de obicei dimensionate pentru aproximativ 115% din amplificatoarele de sarcină completă ale plăcuței de identificare a motorului. Un motor cu un factor de serviciu de unul, având o sarcină nominală de 10 amperi, ar fi suprasolicitat atunci când trageți 11,5 amperi sau mai mult. În scopurile noastre imediate, curenții de supra sarcină pot fi considerați ca fiind procente de creștere peste curentul nominal de încărcare normal. A treia și cea mai mare grupare de nivel de curent sunt curenții de scurtcircuit. Curenții de scurtcircuit (defecțiune) pot fi considerați ca fiind de cincisprezece (15) sau mai mulți curenți nominali de sarcină.

În rezumat, întrerupătoarele pot fi chemate să deschidă sau să închidă un circuit într-un interval de la curent lipsit de curent până la cel mult cincisprezece (15) ori sau mai mult curentul nominal al acestuia. Pentru un întrerupător de 100 de amperi care ar putea avea 1.500 de amperi sau mai mult. Sperăm ca v-au fost de folos informațiile.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close