Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Mituri despre aparatul dentar pe care nu trebuie sa le mai crezi

Mituri despre aparatul dentar pe care nu trebuie sa le mai crezi

Indiferent de vârstă, fiecare dintre noi ne dorim un zâmbet perfect, care să fie apreciat de cei din jurul nostru și, de ce nu, să devină o carte de vizită. Astfel, nu ne dorim doar un zâmbet alb strălucitor, ci și unul de care să nu ne fie teamă să ni-l arătăm, fără să recurgem la proceduri de estetică dentară dureroase și mult mai costisitoare.

Mituri despre aparatul dentar pe care nu trebuie sa le mai crezi
Sursa foto: Unsplash
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2022   •   16:03

În cele mai multe dintre cazuri, rezolvarea problemei legate de estetica dentară se poate rezolva ușor, cu ajutorul unui aparat dentar. Astfel, zâmbetul va fi în perfectă armonie cu aspectul chipului, dar mai mult decât atât, corectează și o serie de probleme legate de masticație și vorbire.

Ca orice procedură stomatologică, nici aparatul dentar nu este lipsit de discuții și zvonuri cu privire la timpul de tratament, costurile, ba chiar exagerări cu privire la durerea pe care acesta o provoacă atunci când este purtat.

Cel mai important este să te informezi din surse credibile, cum ar fi un stomatolog București, și să nu mai dai crezare zvonurilor venite din partea persoanelor neavizate. Iată un top al celor mai comune mituri cu privire la tratamentul cu aparate dentare:

Purtarea aparatului dentar este dureroasă

Acest mit este 100% fals, asta pentru că îndreptarea dinților se face treptat, iar principalul obiectiv este poziționarea corectă a dinților în mod gradual, fără ca aceștia să fie forțați. Cu ajutorul unui consult ortodontic specializat, vei alege împreună cu medicul aparatul dentar de care ai nevoie, ca să nu simți niciun fel de presiune asupra dinților.

Aparatul dentar este inestetic

Grație evoluției tehnologiei în domeniul medical, cele mai multe aparate dentare moderne sunt realizate din materiale transparente, ba mai mult, în cazul Incognito, acesta este montat pe partea interioară a dinților, deci nu va ieși absolut deloc în evidență.

Tratamentul ortodontic este doar un moft, nu contează că dinții sunt strâmbi

Total neadevărat! Dinții strâmbi nu afectează doar estetica dentară, cât și mușcătura și felul de a vorbi. În plus, dinții strâmbi pot cauza carii adânci, pentru care este necesar un tratament complex. Altfel spus, ortodonția se ocupă de corectarea anomaliilor dento-maxilare, nu doar de ordin estetic. Când optezi pentru un tratament cu aparat dentar te vei bucura de o igienă orală mai bună, de o mușcătură corectă (de aici, și o alimentație corectă) și vei reduce considerabil riscul fracturării dinților.

Aparatul dentar este doar pentru copii și adolescenți

Fals! Aparatul dentar este potrivit oricărei persoane, indiferent de vârstă. În cazul în care, la un consult stomatologic se relevă probleme de masticație sau dinți strâmbi, specialistul va recomanda purtarea unui aparat dentar. Singura condiție pentru a fi candidat la un aparat dentar este să ai dinții și oasele maxilare sănătoase.

Tratamentul cu aparatul dentar este de lungă durată

În funcție de gravitatea problemelor de aliniere ale dinților, tratamentul poate dura de la 16 luni până la 2 ani. Trebuie menționat că tehnologia și inovațiile din medicina dentară au redus considerabil timpul de purtare al aparatului dentar, iar problemele minore se rezolvă chiar în câteva luni de zile.

×
Subiecte în articol: aparat dentar mituri
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close