Antena 3 CNN Economic Conținut plătit REPowerEU, noua oportunitate de finanțare nerambursabilă pentru românii interesați de sisteme fotovoltaice

REPowerEU, noua oportunitate de finanțare nerambursabilă pentru românii interesați de sisteme fotovoltaice

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a comunicat public faptul că noul plan “REPowerEU”, în valoare de 1, 4 miliarde de euro, ce sprijină independența energetică a persoanelor fizice din România, urmează să fie prezentat Comisiei Europene până la finalul lunii August.

REPowerEU, noua oportunitate de finanțare nerambursabilă pentru românii interesați de sisteme fotovoltaice
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2023   •   14:20

Proiectul dezvoltat de către Guvern oferă României oportunitatea de a realiza investiții strategice ce permit crearea de ecosisteme de producție și de stocare a energiei curate. Astfel, suma de aproximativ 600 milioane de euro va fi alocată achiziționării panourilor solare și bateriilor pentru stocarea energiei, iar suma de 500 milioane de euro va fi redirecționată către măsurile de eficientizare energetică a locuințelor.

Contextul geopolitic actual a intensificat problema energetică privind creșterea exagerată a prețurilor la energie, astfel fiind evidențiată dependența țărilor din Uniunea Europeană de combustibilii fosili din Rusia. Implementarea planului “REPowerEU” reprezintă un ajutor pentru Uniunea Europeană pentru a:

  • economisi energie
  • produce energie curată
  • diversifica sursele de energie

„1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice şi eficientizarea energetică a locuinţelor! Noul plan „REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor! Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziţii de panouri solare şi baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat. În paralel, alţii 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuinţelor în vederea reducerii consumului de energie şi implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre aceşti bani va fi alocată ţintit către populaţia vulnerabilă şi cei din mediul rural”, a scris prim-ministrul Guvernului României, Marcel Ciolacu, pe pagina personală de Facebook.

În cadrul proiectului “REPowerEU”, compania inoSOLAR își propune să devină partenerul de încredere a românilor din întreaga țară care își doresc să beneficieze de furnizarea și instalarea panourilor fotovoltaice de înaltă calitate. inoSOLAR consideră că primul și cel mai important pas spre crearea viitorului sustenabil îl reprezintă furnizarea energiei curate.

“Datorită expertizei în domeniu și a profesionalismului, compania este pregătită să ofere susținere tuturor românilor care doresc să acceseze subvențiile oferite de proiectul REPowerEU. inoSOLAR oferă soluții optime, eficiente, la cheie, personalizate în funcție de nevoile și cerințele fiecărui client. Echipa de consultanță va răspunde oricărei întrebări, în timp ce echipele tehnice prezente la nivel național se vor ocupa de instalarea și monitorizarea sistemelor fotovoltaice, respectând cu acuratețe toate angajamentele stabilite.” David Bulugu - CEO inoSOLAR.

“Serviciile noastre susțin mișcarea de transformare a României într-o țară în care cetățenii pot beneficia de energie curată, la prețuri normale.” David Bulugu - CEO inoSOLAR

„Asta înseamnă să faci un plan în care să ţii cont de necesităţile oamenilor şi nu de interese personale sau de grup aşa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Şi am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obţine la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români şi pentru România”, a spus Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close