Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Rețele Electrice Muntenia a finalizat modernizarea Stației Electrice Nord, cea mai mare din sistemul de distribuție din România, în urma unor investiții de 70 de milioane de lei

Rețele Electrice Muntenia a finalizat modernizarea Stației Electrice Nord, cea mai mare din sistemul de distribuție din România, în urma unor investiții de 70 de milioane de lei

Modernizarea Stației Electrice Nord a presupus consolidarea integrală a clădirii, cât și înlocuirea echipamentelor electroenergetice și toate acestea fără a întrerupe alimentarea clienților.

Rețele Electrice Muntenia a finalizat modernizarea Stației Electrice Nord, cea mai mare din sistemul de distribuție din România, în urma unor investiții de 70 de milioane de lei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2024   •   11:58

Stația deservește circa 73.000 de clienți, din zona centru-nord a Bucureștiului, foarte multe instituții centrale și locale, spitale și clienți casnici sau agenți economici.

București - Compania Rețele Electrice Muntenia (parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Muntenia) a finalizat lucrările de modernizare pentru Stația Nord, cea mai mare stație de transformare de distribuție din țară. Valoarea investiției a fost de aproximativ 70 de milioane de lei, din fonduri proprii ale companiei.  

Ce au presupus lucrarile de modernizare?

Lucrările de modernizare au constat în înlocuirea tuturor celor șase transformatoare cu unele moderne, produse în România, cu pierderi reduse și fiabilitate mărită, precum și înlocuirea tuturor echipamentelor și instalațiilor 110kV, 20kV și 10kV și circuite secundare.

Toate echipamentele noi instalate sunt capsulate (cele de 110kV) sau în construcție compactă (cele de MT). Schema electrică a stației a fost îmbunătățită prin implementarea unei soluții cu bară dublă cu cuple longitudinale și transversale, prin aceasta obținându-se o flexibilitate crescută în rețeaua de 110kV din Bucuresți.

Stația fusese integrată deja în sistemul de Telecontrol, iar acum colegii din dispecerat au la dispoziție o flexibilitate suplimentară a manevrelor, pentru a relua alimentarea clienților în caz de defecte.

Echipamentele ocupă o suprafață cu 60% mai redusă față de cele anterioare. Suprafața interioară a stației, de aproximativ 4.600 metri pătrați, este ocupată acum doar în parte. Vom folosi spațiul rămas disponibil pentru construcția unui centru de testare tehnologică și dezvoltare pentru companiile Rețele Electrice. Restul spațiului va putea fi utilizat pentru extinderea instalațiilor de distribuție a energiei electice, dacă va fi cazul.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close