Antena 3 CNN Economic Conținut plătit România, în topul țărilor preocupate de sănătate. Află toate statisticile din cel mai nou studiu HUAWEI

România, în topul țărilor preocupate de sănătate. Află toate statisticile din cel mai nou studiu HUAWEI

Ceasurile inteligente sunt tot mai performante în zilele noastre și au funcții precise de afișare a indicatorilor de sănătate.

România, în topul țărilor preocupate de sănătate. Află toate statisticile din cel mai nou studiu HUAWEI
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2023   •   16:14

Românii, și nu doar cei pasionați de fitness și sport, sunt preocupați să ducă un stil de viață mai sănătos. Așa reiese din Studiul de Sănătate European HUAWEI din 2023, realizat pe baza unui sondaj online Ipsos, în rândul a peste 8.000 de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

De mai bine de zece ani, HUAWEI și-a luat angajamentul de a cerceta și mai intens monitorizarea algoritmilor de sănătate prin tehnologiile sale din segmentul purtabilelor. Anul acesta, compania a inaugurat al treilea său laborator destinat cercetărilor în sport și sănătate. Amplasat în Helsinki (Finlanda), acesta are o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați și echipamente avansate ce urmăresc peste 200 de indicatori fiziologici și biomecanici pentru a măsura performanțele iubitorilor de sport. Interesul europenilor, inclusiv al românilor, pentru sănătate este tot mai ridicat, iar HUAWEI și-a propus să atingă cele mai înalte standarde la nivelul funcțiilor, senzorilor și aplicațiilor de pe ceasurile inteligente.

95% dintre români vor să îmbunătățească cel puțin un aspect din stilul de viață

Potrivit studiului HUAWEI,  95% dintre români (cel mai mare procent la nivelul țărilor studiate) vor să-și îmbunătățească cel puțin un aspect din stilul lor de viață. 9 din 10 utilizatori de smartwatch folosesc cel puțin o funcție de sănătate pe acestea, precum măsurarea pulsului, urmărirea activității fizice, măsurarea tensiunii arteriale, monitorizarea calității și a duratei somnului și indicele de saturație a oxigenului din sânge. Aceleași funcționalități sunt verificate zilnic de aproximativ 50% dintre utilizatorii obișnuiți ai ceasurilor inteligente. Cele mai cunoscute caracteristici de sănătate ale smartwatch-urilor de către români sunt monitorizarea ritmului cardiac (62%) și urmărirea activității fizice (51%).

17% din populaţia țării noastre este clasificată ca obeză, iar 33% este supraponderală. Sunt procentaje mult mai scăzute în comparație cu celelalte șapte țări europene în care s-a desfășurat cercetarea (Germania, Polonia, Spania, Italia, Bulgaria, Turcia, Regatul Unit). Prin urmare, românii sunt mai preocupați de arii precum capacitatea de odihnă (89%), de a face față stresului (88%), calitatea și durata somnului (88%), imunitatea organismului (89%), vitalitatea/energia (87%), capacitatea de concentrare (87%) și alimentația sănătoasă (87%).   

88% dintre români au cel puţin un simptom legat de o deteriorare a bunăstării lor fizice sau psihologice, cele mai întâlnite fiind gestionarea stresului (39%), problemele cu relaxarea (37%) și tulburările de somn (37%).

Raportul integral realizat de HUAWEI și Ipsos poate fi descărcat de aici.

HUAWEI WATCH GT 4, cadoul perfect de Crăciun

În România, 70% dintre persoanele care nu au deja un smartwatch intenționează să-și achiziționeze unul, cu un interes mai mare în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30-39 de ani. În aceste condiții, trebuie să știi că în perioada sărbătorilor de iarnă, HUAWEI Store vine cu oferte de neratat din categoria ceasurilor inteligente și nu numai.

În prim-plan se va afla HUAWEI WATCH GT 4, disponibil și într-o ediție limitată de Crăciun. Această serie de smartwatch-uri le oferă utilizatorilor posibilitatea de a analiza în profunzime o mulțime de parametri de sănătate. Spre exemplu, prin aplicația Stay Fit6 susținută de tehnologia HUAWEI TruSeen™ 5.5+ vei putea ține evidența numărului de calorii pe care le consumi în timpul antrenamentelor. De asemenea, acest ceas inteligent monitorizează cu precizie ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge, calitatea somnului, dar îți oferă și o serie de exerciții de respirație prin care să te eliberezi de stres.

Alte modele foarte apreciate pe care le vei regăsi în oferta magazinului oficial HUAWEI pe parcursul lunii decembrie sunt HUAWEI WATCH GT 3 Pro, HUAWEI WATCH GT 3, HUAWEI WATCH D, HUAWEI WATCH FIT SE, HUAWEI WATCH FIT 2 sau HUAWEI Band 8. Toate reprezintă idei de cadouri perfecte pentru apropiații tăi care se gândesc să adopte un stil de viață mai echilibrat.  

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close