Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Soluția de Radiologie ATOMIX, disponibilă spitalelor și clinicilor din România

Soluția de Radiologie ATOMIX, disponibilă spitalelor și clinicilor din România

Interconectarea spitalelor în timp real este deosebit de importantă în acest moment pentru medicina de urgență, însă arhivarea unor date de dimensiuni mari și accesarea rapidă a acestora a devenit la fel de importantă.

Soluția de Radiologie ATOMIX, disponibilă spitalelor și clinicilor din România
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   15:24

Odată cu dotarea secțiilor de radiologie cu aparatură performantă, sistemele de arhivare a imaginilor tip PACS au devenit o necesitate. Acesta este util radiologilor pentru distribuire, arhivare, vizualizare, și partajare a studiilor. O solutie completa tip PACS cuprinde de obicei o platformă pentru medici, integrată cu un web viewer HTML5, ambele fiind disponibile în browser, accesul fiind securizat pe bază de user și parolă. Dintre features-urile importante ale soluției amintim : multi-language, pre-fetching pentru studii, trimitere studii pe mail, comenzi pentru un studiu, grupuri de utilizatori, sau caracteristici de anonimizare.

Atomix Cloud PACS

Soluția a fost dezvoltată prin fonduri europene de către startupul Pathways Software Solutions și cuprinde o platformă pentru clinici/spitale/pacienți cu un viewer propriu, studiile putând fi vizualizate și cu alte softuri, utilizate de obicei de către radiologi. “Am realizat această aplicație întrucât la nivelul spitalelor din România există o nevoie pentru dezvoltarea de soluții tip RIS, cele HMS fiind mult mai populare. Avantajul îl constă în posibilitatea de integrare dintre cele două tipuri de aplicații, ceea ce ne-a facut să facem demersuri în acest sens. Astfel, aplicația noastră poate fi integrată cu orice altă aplicație medicală proprie a unui spital sau a unei clinici”, afirmă Alexandru Stoian, Manager de Sisteme Informatice în cadrul companiei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Second-Opinion și turismul medical

Pacienții care nu se pot trata cu succes în România, apelează la firme ce oferă servicii de turism medical. Mai exact, aceștia beneficiază de o primă consultație online, transmit toate analizele medicului, iar în funcție de diagnostic, se recomandă tratament sau intervenție chirurgicală în străinătate, existând un pachet specializat din partea firmelor de acest gen pentru drum, cazare, masă, traducător. De aceea, integrarea cu o aplicație tip PACS este binevenită. “Momentan pacienții apelează la diferite tool-uri online pentru a ne transmite datele medicale de dimensiuni mari precum Cturi sau RMNuri, de aceea, o aplicație dedicată arhivării acestor studii ce poate fi utilizată de pacienți ar fi binevenită în acest sens”, ne spune Marius Oncescu, Manager în cadrul firmei Medzone.

Și furnizorii de soluții de telemedicină se declară interesați : “Pe lângă programarea facilă la consult și consultația în sine, pacientul are nevoie de o soluție capabilă să stocheze și să transmită studii imagistice de mari dimensiuni, iar medicul să le poată accesa, pentru un diagnostic mult mai eficient”, spune și Horațiu Ioani, medic primar neurochirurg, dezvoltator al soluției Medicentrum.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close