Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce tipuri de reductoare melcate sunt cele mai utilizate în industria alimentară?

Ce tipuri de reductoare melcate sunt cele mai utilizate în industria alimentară?

Odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei, integrarea dispozitivelor electrice de ultimă generație a devenit mai mult decât necesară în lanțurile de producție. Reductoarele sunt echipamente cu rol de reducere a vitezei de acțiune a unui motor.

Ce tipuri de reductoare melcate sunt cele mai utilizate în industria alimentară?
de Georgiana Adam    |    28 Dec 2023   •   16:21

Sunt utilizate în diverse industrii, dar mai cu seamă în cea alimentară, unde precizia și controlul etapelor de lucru trebuie să se completeze perfect.

Te întrebi care sunt cele mai indicate modele pe care le poți folosi, dar și ce avantaje presupune utilizarea îndelungată a unor astfel de piese? Descoperă tot ce trebuie să știi despre alegerea corespunzătoare a reductoarelor.

Ce sunt reductoarele și ce avantaje oferă?

Reductoarele sunt folosite pentru a scădea turațiile unui motor electric și implicit de a optimiza fluxul de lucru. Au două componente principale - elementul de conducere (șurub) și mecanismul de angrenare. Odată puse în funcțiune, elementele asigură menținerea valorilor constante la nivelul motorului, ceea ce devine mai mult decât necesar într-o industrie precum cea alimentară. Multe dintre echipamentele integrate în lanțul de producție au nevoie de mișcări lente, dar bine controlate pentru a facilita obținerea unor produse calitative. Însă, beneficiile pe care le prezintă reductoarele nu se rezumă doar la atât. Dacă ai decis să răsfoiești un catalog reductoare melcate și să faci o investiție pe termen lung, iată la ce ar trebui să te aștepți:

  • Control precis al vitezei - Reductoarele permit reglarea vitezei de rotație a unui arbore motor. Modalitatea de acțiune este esențială în procesele alimentare unde este necesar un control fin al vitezei, cum ar fi în malaxoarele sau transportoarele.

  • Reducerea zgomotului - Vrei să sporești productivitatea angajaților și să facilitezi atmosfera mediului de lucru? Poți folosi reductoarele pentru a minimiza zgomotul produs de echipamentele industriale. Instalarea dispozitivelor facilitează inclusiv asigurarea unui grad ridicat de confort.

  • Fiabilitate și durabilitate - Reductoarele de calitate sunt proiectate pentru a garanta utilizări îndelungate, chiar și în condiții de lucru dificile. Astfel, contribui la reducerea costurilor de întreținere și la menținerea fiabilității sistemelor.

  • Manevrabilitate ușoară - Dispozitivele de reducere a turațiilor motorului sunt piese independente, dar care prezintă un design ergonomic. Sunt ușor de transportat și depozitat. Nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește organizarea spațiului disponibil pentru derularea activităților.

Tipuri de reductoare ideale pentru industria alimentară

Te întrebi ce reductoare mecanice poți utiliza în industria alimentară? Nu toate modelele se pliază condițiilor specifice de lucru. Dacă vrei să sporești calitatea rezultatelor finale, iată care sunt cele mai populare variante pe care poți să le încerci:

  • Reductoare cu melcat si roată elicoidală - Prezintă rapoarte și variații mari și sunt recomandate pentru mediile unde sunt necesare soluții practice de optimizare a activităților. Transmisia de putere se realizează prin intermediul unui melc și a unei roți melcate. Procesul de desfășoară între axe perpendiculare. Asemenea modele sunt recomandate în medii unde spațiul este destul de restrâns, iar aplicațiile necesită o putere mică sau medie.

  • Reductoare melcate ortogonale - Reductoarele conico-cilindrice sau ortogonale au o structură robustă și asigură performanțe excelente în ceea ce privește viteza și puterea de transmisie. Sunt disponibile în diverse modele și prezintă trei trepte de reducere, pentru un plus de eficiență. Pot fi utilizate cu precădere pentru mașini de făcut pâine, mașini de ambalat sau mixere industriale.

  • Reductoare melcate cu axe paralele - Există variante atât cu două trepte de reducere, cât și cu trei. În funcție de alegerea unui producător reductoare ai parte de funcții specifice. Opțiunile cu carcasă din fontă și ax tubular sunt cele mai indicate dacă vrei să obții rezultatele dorite în materie de calitate, confort și funcționalitate.

Vrei să-ți perfecționezi produsele alimentare, dar și strategiile de gestionare a angajaților? Nu ezita să investești în reductoare premium!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close