Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top 4 metode pentru igienizare într-o clinică medicală

Top 4 metode pentru igienizare într-o clinică medicală

Pastrarea curateniei intr-o clinica medicala este obligatorie, pentru ca este un spatiu care trebuie sa respecte sanatatea clientilor si pentru ca acestia din urma sunt foarte atenti nu doar la medicul la care sunt programati, ci si la gradul de igiena si de curatenie existent aici.

Top 4 metode pentru igienizare într-o clinică medicală
Sursa foto: Pinterest
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2022   •   17:08

Astfel, o clinica medicala trebuie sa angajeze o firma de curatenie calificata in igienizare, care foloseste produse adecvate si care ofera un program de lucru flexibil. 

Firma specializata in curatenie este cea care angajeaza personal calificat in servicii de igienizare pentru clinici medicale. Ea ofera certificat de curatenie pentru atestarea muncii de calitate prestate aici. Este important sa realizeze un program regulat, care sa inceapa inainte de deschiderea clinicii de a doua zi sau care sa asigure curatenia pe timpul noptii, cunoscut fiind faptul ca aceste institutii medicale isi desfasoara activitatea pe durata zilei. 

Iata ce metode de igienizare pot fi puse la dispozitia unei clinici medicale de o firma de curatenie!

  1. Pentru inceput este important sa se stabileasca personalul care sa se ocupe de acest tip de curatenie. Este oligatoriu sa fie unul calificat, care sa cunoasca intocmai legislatia cu privire la evacuarea si manevrarea diferitelor deseuri medicale. Apoi, se va realiza un plan de executie a curateniei si se stabilesc exact toate zonele care vor fi igienizate (cabinetele medicilor, sala de asteptare, zona de informatii, toaletele, holurile);
  2. Vor fi folosite pentru curatenie sapunuri, detergenti, materiale abrazive pentru stergerea suprafetelor, maturi, perii, mopuri, aspirator. Evaluarea calitatii curateniei se va face prin recoltarea probelor de mediu si analizarea lor. In ultima vreme au aparut produse de inalta calitate pentru igienizarea acestei zone, anume materialele netesute Spunlace pentru servetele umede folosite de pacienti sau pentru mopurile necesare curateniei, igienice si sigure, conforme standardelor europene. In magazinul Minet.ro vei gasi o gama larga de astfel de produse, la preturi accesibile;
  3. Nu trebuie uitate nici produsele medicale ce trebuie inlaturate, care trebuie colectate in recipiente adecvate, pentru ca reprezinta un grad mare de risc. Seringile, bandajele, materialele sterile folosite trebuie manevrate si evacuate in siguranta deplina, iar personalul angajat in acest sens trebuie obligatoriu sa fie calificat si sa cunoasca legislatia; 
  4. O alta etapa in procesul de igienizare este cea care se refera la dezinfectie, adica distrugerea microorganismelor prezente pe diferite suprafete cu ajutorul agentilor chimici si fizici. Dezinfectia poate avea nivel scazut, mediu sau inalt sau diferite forme (prin caldura uscata sau flambare, prin caldura umeda, cu raze ultraviolete, cu mijloace chimice). O solutie de dezinfectie eficienta, care nu implica folosirea unor substante chimice cu potential daunator, este curatarea cu aburi. Vaporii de apa fierbinti la temperaturi de peste 100 de grade Celsius, ce sunt emisi sub presiune de un dispozitiv special, nu doar ca elimina cu succes bacteriile, virusurile si alti agenti patogeni, dar si indeparteaza cu usurinta mizeria de pe diferite tipuri de suprafete.

In concluzie, igiena si dezinfectia intr-o clinica medicala reprezinta o activitate obligatorie, ce trebuie facuta cu mult simt de raspundere pentru evitarea infectiilor nozocomiale ce ar putea afecta sanatatea pacientilor si a personalului medical. 

×
Parteneri
Patrizia şi Bianca au fost găsite de autorităţi, în Italia
x close