Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Vrei să fii freelancer, dar nu ai idee unde să-ți găsești clienți? Te ajută băieții de la Libertate.init()

Vrei să fii freelancer, dar nu ai idee unde să-ți găsești clienți? Te ajută băieții de la Libertate.init()

Te gândești deja de ceva vreme să pleci de la locul de muncă actual, pentru că ești conștient de capacitățile tale de programator și știi că ești capabil să te descurci pe cont propriu?

Vrei să fii freelancer, dar nu ai idee unde să-ți găsești clienți? Te ajută băieții de la Libertate.init()
de Georgiana Adam    |    18 Oct 2021   •   13:14

Cu toate acestea nu poți să nu îți pui întrebări precum: O să am suficienți clienți încât să mă descurc? Unde o să-i găsesc? Cum o să-i abordez? Dacă nu mă pricep la asta?

Băieții de la Libertate.init() s-au gândit să te ajute și în această direcție atât de importantă în cariera ta de freelancer. Probabil ai impresia că este neapărat nevoie să apelezi la o platformă consacrată în domeniu pentru a găsi clienții potriviți, însă vei fii surprins să afli că aceste platforme nu îți oferă stabilitatea la care visezi, și în plus, să nu uităm ce înseamnă freelancing. Pe scurt, să nu depinzi de nimeni, să ai cunoștințe despre identificarea clientului, abordarea acestuia, ofertarea plus multe alte informații care să te ajute în această direcție.

Primul loc important unde poți să găsești clienți este Facebook. Ți se pare clișeeic? Nu este. Dacă cunoști și deții instrumentele necesare, această platformă de socializare poate să te ajute să găsești clienți dispuși să îți ofere proiecte de zeci de mii de euro.

A doua platformă plină de oportunități și posibili clienți este Linkedin. Pe scurt, orice client care are o nevoie se află online, undeva pe o platformă. Secretul este cum utilizezi aceste platforme în beneficiul tău, cum să găsești oportunități și cum să le dezvolți pentru ca să-ți aducă clienți, respectiv câștiguri. Aici apare provocarea de a-i aborda, a-i atrage de partea ta și a-i selecta pe cei care ți se potrivesc și cei care îți vor aduce venituri.

Aici apare al treilea instrument, și anume, networkul tău personal. După ce ai trecut de primele două platforme în care o să-ți găsești publicul țintă, urmează să creezi ceva al tău care să-ți aducă următorii clienți. Un network unde să aduni persoane cunoscute, care au nevoie de servicii de development, foști clienți mulțumiți care te vor recomanda iar și iar. Dacă ai ajuns aici, felicitări! Ai trecut la următorul nivel, acela de freelancer profesionist!

Dacă vrei să afli concret cum identifici clienții pe piața globală, cum îi abordezi, ce este necesar să transmiți odată ce ai intrat în legătură cu ei, programează un call gratuit de consultanță cu cei de la https://libertateinit.ro

Aici o să afli cum sa faci freelancing în mod independent și cel mai important, corect și eficient!

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close