Antena 3 CNN Economic Aproape un milion de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate

Aproape un milion de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate

Numărul românilor care au contractele de muncă încetate sau suspendate se apropie de un milion, arată cele mai recente date, potrivit unui comunicat de presă emis luni de Ministerul Muncii.

Aproape un milion de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    18 Mai 2020   •   15:05

Astfel, până luni, 18 mai, erau 578.789 de contracte de muncă suspendate și 374.183 de contracte încetate.

În cazul celor care au intrat în șomaj tehnic, cei mai mulți angați sunt din industria prelucrătoare (154.639), comerțul cu amănuntul și repararea autovehiculelor și motocicletelor (96.995) și hoteluri și restaurante (96.218).

În ceea ce privește contractele de muncă încetate, cele mai multe sunt în domeniile comerț cu amănuntul și repararea autovehiculelor și motocicletelor (66.992), industria prelucrătoare (65.706) și construcții (54.226).

În urmă cu o săptămână, bilanțul Ministerului Muncii arăta 337.593 de contracte suspendate.

Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic se vor adresa agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.
 

×
Subiecte în articol: contracte munca
Parteneri
Ministrul Educației, Ligia Deca, mesaj de ultimă oră pentru părinții elevilor din clasele terminale
x close