Antena 3 Economic Ministrul Energiei anunţă că ANRE şi ANPC efectuează controale la furnizorii de energie. Există practici comerciale incorecte!

Ministrul Energiei anunţă că ANRE şi ANPC efectuează controale la furnizorii de energie. Există practici comerciale incorecte!

de Georgiana Adam    |    14 Mar 2021   •   19:04
Ministrul Energiei anunţă că ANRE şi ANPC efectuează controale la furnizorii de energie. Există practici comerciale incorecte!
Sursa foto: Hepta

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor desfășoară în această perioadă controale la furnizorii de energie.

Potrivit ministrului Virgil Popescu, până în prezent o primă etapă de controale a ANRE s-a soldat deja cu amenzi. Nici primele rezultate ale controalelor făcute de ANPC nu sunt foarte bune.

Controale în desfășurare la furnizorii de energie

”ANPC, la rândul ei, efectuează controale, iar din datele parțiale pe care le am reiese că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie, există clauze contractuale care pun consumatorul casnic pe poziții de inferioritate în fața furnizorului. ANPC este atentă și va continua controalele pentru ca toți furnizorii de energie să știe că că aceste practici defavorabile consumatorilor nu pot continua și nu vor fi tolerate”, a anunțat Virgil Popescu pe Facebook.

Rezultatele finale ale controalelor vor fi anunțate de ministrul Energiei în următoarea perioadă.

×
Subiecte în articol: energie controale ANRE

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close