Antena 3 CNN Economic Credite pentru studenţi şi familiile tinere subvenţionate de stat. Câți bani pot lua împrumut

Credite pentru studenţi şi familiile tinere subvenţionate de stat. Câți bani pot lua împrumut

Studenţii şi tinerele familii pot aplica de astăzi pentru creditele garantate de stat.

de Alina Tănase    |    07 Noi 2022   •   11:29

Dacă în cazul studenților, dobânda este subvenționată în totalitate de stat, pentru cei cu vârsta de până în 45 de ani, ea e subvenționată în proporție de 75%. 

Cele două programe, „Family Start” și „Student Invest”, oferă împrumuturi de până la 75.000 de lei familiilor și până la 50.000 studenților. Beneficiarii nu vor primi însă banii în cont, ci banca va efectua plățile în numele lor. 
În primul program „Family Start”, se încadrează tinerele familii de la 18 la 45 de ani. 

Tinerii pot lua credite cu dobândă subvenționată parțial sau total de stat pentru a achiziţiona o maşină, pentru plata chiriei sau avans pentru o locuinţă. Rata lunară la acest credit este de 625 lei.

În noul program, „Student Invest”, se vor încadra studenții de până la 31 de ani, însă persoanele fără venituri vor avea nevoie de un codebitor, care trebuie să garanteze pentru ei.

Împrumutul maxim va fi de 50.000 de lei, bani din care tinerii își pot plăti taxele de școlarizare, căminul sau avansul pentru o locuință. Aceştia vor avea la dispoziție zece ani să restituie banii. În acest caz, rata lunară poat fi de 417 lei pe lună. Pentru ambele programe perioada de rambursare este de 10 ani.

Dobânda, în cazul lor, va fi subvenţionat de stat în întregime.

×
Subiecte în articol: credit studenti familie
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close