Antena 3 CNN Economic Avem calculele! Cu cât vor crește taxele și impozitele în București

Avem calculele! Cu cât vor crește taxele și impozitele în București

Taxele și impozitele locale din București cresc cu 5,1% din 2023, fiind indexate cu rata inflației, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul General. Însă estimările BNR arată că inflaţia poate ajunge chiar şi la 15%, ceea ce înseamnă că taxele ar putea fi din nou ajustate.

Avem calculele! Cu cât vor crește taxele și impozitele în București
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    Gina Vacariu    |    07 Iun 2022   •   11:58

Taxele și impozitele locale din București cresc cu 5,1% din 2023, fiind indexate cu rata inflației, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul General al Municipiului București în luna aprilie a acestui an.

Vorbim despre cea mai mare majorare din ultimii ani, dictată de scumpirile din economie.

Dar potrivit estimarilor BNR, inflația va crește în continuare și ar putea ajunge chiar și la 15%, iar, în acest caz, sunt toate șansele să fie luată o nouă hotărâre de Consiliu General pentru a se putea modifica procentul aplicat.

Cât vor creşte taxele și impozitele dacă vor fi ajustate cu rata inflaţiei de 15%

În acest moment, pentru o mașină de oraș pe benzină, din anul 2021, impozitul este de 136 de lei pe an.

Dacă impozitul va fi majorat cu 15%, atunci pentru aceeași mașină veți plăti, începând cu 2023, 156 de lei pe an, adică mai mult cu 20 de lei.

În cazul locuințelor, pentru un apartament în Capitală, cumpărat în 2017 într-un complex nou, cu două camere și 50 de metri pătrați, impozitul de acum este de 150 de lei pe an.

Pentru același apartament, dar cu impozitul majorat cu 15%, veți plăti începând cu 2023 suma de 172,5 de lei pe an, adică mai mult cu 22,5 lei.

×
Subiecte în articol: taxe si impozite
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close