Antena 3 CNN Economic Creşte valoarea voucherelor culturale în 2023. Ce poţi face cu tichetele-cadou

Creşte valoarea voucherelor culturale în 2023. Ce poţi face cu tichetele-cadou

Valoarea voucherelor culturale în 2023 ce pot fi acordate salariaților de angajatori urmează să se majoreze din aprilie, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor.

Creşte valoarea voucherelor culturale în 2023. Ce poţi face cu tichetele-cadou
Sursa foto: Shutterstock.com | GaudiLab
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2023   •   14:21

Voucherele culturale se vor majora cu 10 lei în cazul celor acordate lunar, și cu 20 de lei, în cazul celor acordate ocazional.

Astfel, valoarea voucherelor culturale în 2023 va ajunge la 200 de lei/lună și la 400 de lei pentru cele acordate ocazional.

Proiectul de ordin de la Ministerul Finanţelor prevede majorarea sumelor ce se acordă lunar sau ocazional sub formă de vouchere culturale în 2023 la maximum 200 de lei/ lună, respectiv maximum 400 de lei/ eveniment.

În prezent, un voucher cultural este de 190 de lei/lună și de 380 de lei pentru cele acordate ocazional.

Citeşte şiNoi vouchere de 4.000 de lei pentru români. Marcel Boloş anunţă cine primeşte banii

Ținând cont de faptul că actualele valori ale voucherelor culturale se aplică până la final de martie, noile valori vor intra în vigoare în luna aprilie 2023.

Ce putem lua pe voucherele culturale în 2023

Voucherele culturale în 2023 se pot acorda angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii bunurilor şi serviciilor culturale.

Acestea pot fi:

- abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematografice, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor;

- cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, în orice format.

Pentru a se putea aplica majorarea voucherelor culturale în 2023, proiectul de ordin trebuie semnat de ministrul Finanțelor și de cel al Culturii, iar ulterior trebuie publicat în Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: vouchere vouchere culturale
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close