Antena 3 CNN Economic Creşterea vârstei de pensionare și cumulul pensiei cu salariul. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Creşterea vârstei de pensionare și cumulul pensiei cu salariul. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a revenit cu o declaraţie pe tema creșterii vârstei de pensionare în România, dar şi a cumulului pensiei cu salariul.

Creşterea vârstei de pensionare și cumulul pensiei cu salariul. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    30 Oct 2022   •   08:31

Budăi spune că nu este de acord cu majorarea vârstei de pensionare şi explică faptul că aceasta nu este o idee bună, pentru că înainte de asta, e nevoie de o creștere în ceea ce privește speranța de viață sănătoasă a populației. 

"Eu am spus foarte clar că nu susțin o majorare a vârstei de pensionare. Eu cred că în România avem cu totul și cu totul alte priorități și anume să creștem speranța de viață întâi și mai ales speranța de viață sănătoasă. 

Pentru că în România acum e 59 de ani și șase sau opt luni speranța de viață sănătoasă și 70 de ani și șase luni speranța de viață la bărbați. 

Păi se discută de creșterea vârstei la 70 de ani. E cinic, eu nu voi face așa ceva", a declarat ministrul Marius Budăi, potrivit primatv.ro.

În schimb, oficialul susține cumulul pensiei cu salariul inclusiv la stat, cu condiția ca salariații să se fi pensionat la vârsta standard de pensionare.
 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close