Antena 3 CNN Economic Cristian Socol, despre raportul Eurostat pentru România: "E cel mai bine de după Revoluţie"

Cristian Socol, despre raportul Eurostat pentru România: "E cel mai bine de după Revoluţie"

Economistul Cristian Socol a comentat datele din raportul Eurostat pentru România şi a declarat că ţara se află, în prezent, în cea mai bună situaţie de după Revoluţie.

Cristian Socol, despre raportul Eurostat pentru România: "E cel mai bine de după Revoluţie"
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2024   •   13:52

Cristian Socol a explicat cum se măsoară inegalitatea de venituri prin indicele Gini şi a dezvăluit, din raportul Eurostat, că numărul românilor aflaţi în deprivare materială şi socială severă a scăzut de la 4,6 milioane la 3,7 milioane.

"Un partid social-democrat trebuie să se uite către inegalitatea de venituri. Asta se măsoară prin indicele Gini. Cu cât ești mai apropiat de 0 ai egalitate perfectă, cu cât ești mai apropiat de 100 ai inegalitate perfectă. Noi suntem la 31. E cel mai bine de după Revoluție.

Eurostatul, joia trecută, spune în felul următor: persoanele aflate în deprivare materială și socială severă în România au scăzut de la 4,6 milioane la 3,7 milioane. 855.000 de persoane nu mai sunt în deprivare materială și socială severă, au urcat un pic mai sus.

Păi ce s-a făcut aici? Foarte simplu. Ți-a crescut salariul minim, au crescut pensiile cu 13,8%. Urmează să mai crească la recalculare. S-au dat voucherele de alimente, nu? S-au dat voucherele pentru utilități, da? Plafonarea prețului la energie și la gaze și plafonarea adaosului comercial la alimente. Aceste două măsuri acționează tot pentru creșterea nivelului de trai. Bine ar fi ca cei din clasa asta de mijloc în dezvoltare să meargă mai sus, adică să se consolideze în clasa de mijloc", a declarat Cristian Socol.

×
Subiecte în articol: cristian socol Eurostat
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close