Antena 3 CNN Economic S-a aflat cu cât se va ieftini laptele la raftul magazinelor. Guvernul a anunţat scăderea preţului la cel mai consumat produs lactat

S-a aflat cu cât se va ieftini laptele la raftul magazinelor. Guvernul a anunţat scăderea preţului la cel mai consumat produs lactat

Guvernul a anunţat marţi scăderea prețului la lapte timp de șase luni, în urma unei înțelegeri cu supermarketurile, iar acum s-a aflat cât de mult se va ieftini.

de Alina Tănase    |    12 Apr 2023   •   11:04

Preţul laptelui la raft ar trebui să scadă cu 20 de procente, spun surse din Guvern. 

Mai exact, 10% din reducerea la lapte o vor suporta procesatorii, iar celelalte 10 procente vor fi suportate de retaileri.

Potrivit surselor guvernamentale citate de Antena 3 CNN, obiectivul este ca preţul laptelui la raft să fie redus cu 20% timp de şase luni. 

Această reducere ar urma să se aplice pentru laptele mai scump de 7 lei litrul, produs în România şi cu grăsimi 1,5% şi 3%.

Acum se caută cadru legislativ prin care să fie introdusă această măsură.

Această măsura vine în beneficiul consumatorului și încurajează cererea pe piața laptelui, ceea ce va sprijini implicit fermierii și procesatorii. 

Tot în urma discuţiilor care au avut loc ieri şi săptămâna trecută între premierul Nicolae Ciucă şi producătorii de lapte, s-a mai stabilit şi modificarea schemei de sprijin pentru procesatorii români, iar aceştia urmează să primească o primă de 10% din valoarea produselor procesate în ţara noastră.

De asemenea, cei din Executiv au mai decis să asigure şi sprijin financiar pentru fermieri în două etape. Urmează să fie acordate circa 40 de milioane de euro în acest an.

Ce au decis premierul şi producătorii de lapte la discuţii

1. Modificarea schemei de sprijin - 10% din valoarea producţiei pentru ceea ce se procesează în România. Proiectul ar putea intra azi la Camera deputaţilor.

2. Preţul laptelui: Obiectivul este reducerea preţului la raft cu 20% pentru laptele mai scump de 7 lei/litru produs în România cu grăsimi 1,5% şi 3% (10% suportă procesatorii şi 10% retailerii)

×
Subiecte în articol: lapte ieftinire lapte scadere pret
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close