Antena 3 CNN Economic Cum au fost păcăliţi românii care şi-au asigurat locuinţele

Cum au fost păcăliţi românii care şi-au asigurat locuinţele

Cum au fost păcăliţi românii care şi-au asigurat locuinţele
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Sep 2012   •   20:54

Românii care au fost obligaţi să-şi asigure casa de două ori, o dată facultativ şi o dată obligatoriu, au aflat, miercuri, că au plătit degeaba banii pentru poliţa cerută de stat.

Concluzia a fost trasă, după ce Curtea de  Apel Bucureşti a suspendat astăzi ordinul prin care românii care voiau să încheie o asigurare facultativă pentru locuinţă trebuiau să încheie mai întâi o poliţă obligatorie. Cu alte cuvinte, dacă vreţi să vă asiguraţi casa la o valoare mai mare de 20.000 de euro, puteţi de acum încolo să încheiaţi o singură asigurare.

Pentru aceasta însă, trebuie doar să fiţi siguri că această poliţa facultativă acoperă şi riscurile asigurării obligatorii - cutremure, inundaţii şi alunecări de teren.

Proprietarii care nu îşi asigură locuinţele vor fi amendaţi de autorităţile locale cu până la 500 lei. În plus, proprietarii neasiguraţi şi afectaţi de unul din cele trei riscuri (cutremur, inundaţie, alunecare de teren) nu vor mai primi ajutoare de la autorităţi pentru refacerea gospodăriilor afectate.




×
Subiecte în articol: cutremure inundatii alunecari de teren
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close