Daily Income. Codrin Scutaru, despre amnistie: Intenţia Guvernului a fost să reparăm nedreptăţi din cauza unor greşeli administrative

de M.Z.    |    10 Sep 2014   •   10:49
Daily Income. Codrin Scutaru, despre amnistie: Intenţia Guvernului a fost să reparăm nedreptăţi din cauza unor greşeli administrative Foto: captura Antena 3
Adoptarea amnistiei fiscale şi scutirea a 100.000 de români de la plata sumelor încasate de la stat din greşeală este o măsură curajoasă a Guvernului, menită să repare greşeli administrative, este de părere sociologul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii.
 
"Sunt măsuri curajoase, intenţia Guvernului a fost să reparăm nedreptăţi din cauza unor greşeli administrative", a spus sociologul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, miercuri, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
De asemenea, sociologul a spus că guvernanţii au privit acest lucru cu "mai mult suflet şi cu mai puţin cinism".
 

Deputaţii au adoptat amnistierea fiscală pentru anumite categorii sociale, după dezbateri aprige cu replici tăioase. Circa 50.000 de pensionari, 20.000 de mame şi 30.000 de bugetari vor fi scutiţi de la plata sumelor încasate de la stat din greşeală. 
 
Parlamentarii au adoptat şi reducerea CAS, în aceeaşi formă respinsă de Traian Băsescu şi trimisă spre reexaminare.
 
O altă modificare importantă votată de deputaţi se referă la pensii. Un număr de 1.200 de aviatori ale căror pensii speciale au fost reduse în 2010 îşi vor primi din nou drepturile.

Pensia cea mai mare în urma acestei modificări ar urma să fie de 9.000 de lei pe lună. Cei care au dat Guvernul în judecată şi au avut câştig de cauză, vor rămâne cu pensia stabilită în instanţă. 

Parteneri
x close