Antena 3 CNN Economic Daily Income. Guvernele Ponta, bile albe şi bile negre

Daily Income. Guvernele Ponta, bile albe şi bile negre

Daily Income. Guvernele Ponta, bile albe şi bile negre
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Sep 2015   •   10:22

Victor Ponta a devenit primul premier în funcţie din istoria României trimis în judecată. Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii Daily Income, realizată de Adrian Măniuţiu, la Antena 3.

 
Florin Jinu, fost ministru al IMM-urilor, a explicat că politica în România este destul de surprinzătoare pentru el şi că ar fi văzut mai util un pas în spate a guvernului, după pierderea alegerilor.
 
"Eu personal îl cunosc pe Victor Ponta. E dramatic pentru un om care şi-a pus toată expertiza în slujba ţării. În egală măsură, eu lansez o teză. Nu înţeleg cum funcţionează politica în România. După pierderea alegerilor, Guvernul din care şi eu am făcut parte, trebuia să se retragă, şi-ar fi văzut şi premierul de viaţă şi ar fi revenit ulterior. Eu aşa aş fi văzut politica. Cu un pas în spate în acel moment."
 
Totuşi, fostul ministru a explicat că guvernele conduse de Victor Ponta au fost foarte apropiate de mediul de afaceri.
 
"Trebuie să vedem şi că guvernele conduse de Victor Ponta au fost cele mai favorizante pentru mediul de afaceri. Plecând de la Codul Fiscal şi TVA. Sper, şi am cerut şi public, ca în luna octombrie sau noiembrie vom vedea şi o ordonanţă de urgenţă pentru aplicarea celorlalte măsuri. Deci dacă vorbim de acest guvern, vorbim de unul destul de apropiat de mediul de afaceri, ceea ce nu am văzut în guvernele anterioare."
 
În context, Jianu a explicat că au existat şi idei pe care guvernele Ponta le-au dărâmat, cum ar fi că, dacă scazi TVA, lucrurile vor merge prost. 
 
"Eu am fost primul care a spart ideea că dacă scădem taxele se alege praful. Am scăzut TVA la turism şi în turism avem o creştere de 30%, la mijlocul anului. Eu sunt convins că nu au dat năvală turiştii, nici cei străini, nici românii, ci pur şi simplu s-a fiscalizat mai mult. Iar exemplele sunt deja celebre, cluburi, hoteluri care au fiscalizat în anul acest mai mult decât în toţi anii precedenţi adunat."
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close