Antena 3 CNN Economic Dan Vîlceanu, după audierea din Parlament: "Au fost ministere care nu au avut o preocupare pentru a atrage fonduri europene"

Dan Vîlceanu, după audierea din Parlament: "Au fost ministere care nu au avut o preocupare pentru a atrage fonduri europene"

Ministrul Fondurilor Europene a dat explicații, azi, în Parlament, în privinţa riscului ca ţara noastră să piardă a doua tranşă de fonduri europene care trebuie să vină perioada următoare. Senatorii din Comisia de Afaceri Europene au vrut să afle care este stadiul absorbţiei banilor din PNRR şi ce ministere sunt restante la acest capitol.

Dan Vîlceanu, după audierea din Parlament: "Au fost ministere care nu au avut o preocupare pentru a atrage fonduri europene"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    23 Mar 2022   •   13:09

"Suntem într-un calendar, ne ținem de el. În decembrie toate ministerele și-au făcut datoria, am avut jaloanele închise", a precizat Dan Vîlceanu, după o dezbatere care a avut loc la Comisia pentru afaceri europene din Senat, pe tema stadiului absorbţiei fondurilor europene şi a stadiului implementării Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Prima cerere de plata, pe care o vom depune în mai, are leg cu jaloanele închise în decembrie. Până atunci, dacă există mici întârzieri, trebuie rezolvate. În acest moment nu există niciun risc să nu putem depune cererea de plata în mai, așa cum am programat.

Am vorbit despre…n-aș putea să spun întârzieri, ci o preocupare mai mică, în ceea ce privește fondurile europene, la anumite ministere tradiționale. N-aș da vină pe cineva. Mă refer la ministerul Sănătății, Muncii, Educației. Au fost ministere care nu au avut o preocupare pentru a atrage fonduri europene", a mai precizat ministrul Vîlceanu.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close