Antena 3 CNN Economic Daniel Baciu: "95% din dosarele de pensii au fost digitalizate. Urmează recalcularea mult aşteptată a pensiilor"

Daniel Baciu: "95% din dosarele de pensii au fost digitalizate. Urmează recalcularea mult aşteptată a pensiilor"

Digitalizarea dosarelor de pensie a intrat pe ultima sută de metri, astfel că majoritatea sunt finalizate, a spus şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Daniel Baciu: "95% din dosarele de pensii au fost digitalizate. Urmează recalcularea mult aşteptată a pensiilor"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Gina Vacariu    |    19 Ian 2024   •   13:48

95% dintre dosarele de pensie au fost digitalizate şi introduse în sistem electronic.

"Practic noi facem două operaţiuni: dosarele sunt trecute într-un format electronic de ultimă generaţie, de colegii care lucrează exclusiv pentru această operaţiune.

Dosarele sunt şi verificate, deci noi verificăm dosarele de la prima pagină până la ultima, astfel încât să fim siguri că sunt corect calculate pensiile.

Au rămas în momentul de faţă cele mai grele dosare, cele complexe. Sperăm să terminăm acest proces de evaluare într-o perioadă foarte scurtă de timp. Este esenţial pentru a putea să facem ulterior recalcularea mult aşteptată de toţi românii.

Suntem la 95%, iar sectorul 5 este unul dintre sectoarele fruntaşe, pentru că are procentul cel mare de introducere a dosarelor în format digital", a spus preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, vineri, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close