Antena 3 CNN Economic Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România: ”Emitem taloanele!”

Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România: ”Emitem taloanele!”

Mai este puțin până când românii vor primi, în plic, deciziile de recalculare. Însă până când aceste decizii vor ajunge, pensionarii stau cu sufletul la gură deoarece nu știu dacă vor primi, sau nu, bani în plus la pensie.

Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România: ”Emitem taloanele!”
Sursa foto: Antena 3 CNN/ Facebook / Poșta Română
de Laura Dinu    |    03 Mai 2024   •   00:00

Recalcularea pensiilor este în plin proces, anunță autoritățile, care insistă asupra faptului că românii nu trebuie să facă nimic pentru asta.

”Încă sunt întrebată de unii români dacă şi pensia dumnealor va fi recalculată. Da, dragii noștri! Fiecare pensie va fi recalculată.

Dumneavoastră nu veţi fi puşi pe drumuri pentru asta. Pentru asta avem, pe de o parte, un plin proces început deja de colegii noştri de la Casele Teritoriale de Pensii de digitalizare a dosarelor de pensii, astfel încât toate dosarele să fie reevaluate, toate informațiile pensionarilor să fie în sistem, toate acestea să fie scanate şi să avem o arhivă electronică, o bază de date electronică, şi ne dorim să fim gata cât mai rapid.

Românii vor începe, noi estimăm că undeva în luna mai a anului 2024, să îşi primească până la sfârșitul lunii august deciziile cu pensiile recalculate”, afirma, în urmă cu ceva vreme, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, la Antena 3 CNN. 

Procesul de recalculare a început la sfârșitul lunii martie

Iar, potrivit șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu, la sfârșitul lunii martie a început oficial procesul de recalculare a pensiilor. 

”Azi am semnat contractul subsecvent privind realizarea softului necesar recalculării pensiilor conform prevederilor Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii.

Oficial începem procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată.

Suntem în linie dreaptă și hotărâți să facem dreptate pensionarilor după o viață întreagă de muncă!

Suntem determinați să respectăm termenul prevăzut de lege astfel încât pensionarii să primească veniturile majorate prin noua lege a pensiilor”, scria șeful Casei Naționale de Pensii la sfârșitul lunii martie. 

Marcel Ciolacu: ”Banii sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensii”

Mai mult decât atât, premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări, în urmă cu câteva zile, că pensiile vor crește cu siguranță de la 1 septembrie. 

”Îi asigur pe români că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie.

Știu că vor mai fi până atunci zeci de știri că nu sunt banii necesari. Însă datele din primul trimestru arată clar: avem o majorare a încasărilor din contribuțiile sociale cu peste 22%! Acesta este efectul creșterii numărului de locuri de muncă și a salariilor.

Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensii”, a spus Marcel Ciolacu.

”Procesul de evaluare este finalizat 99,9%”

Însă Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, vine cu un nou anunț pentru toți pensionarii din România. Potrivit acestuia, procesul de evaluare a pensiilor este finalizat în proporție de 99,9%.

„Noi deja avem procesul de evaluare finalizat 99,9 la sută. 150 de mii de dosare mai avem din 1,4 milioane. Procesul de evaluare se va finaliza. Colegii fac softul, emitem taloanele.

Avem un calendar foarte clar. Nu avem întârzieri. De la 1 septembrie vor primi pensiile calculate”, a spus Daniel Baciu, la Realitatea PLUS.

×
Subiecte în articol: Daniel Baciu pensii
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close