Antena 3 CNN Economic Daniel Constantin: Fermierii vor fi scutiţi parţial de acciza la carburanţi

Daniel Constantin: Fermierii vor fi scutiţi parţial de acciza la carburanţi

Daniel Constantin: Fermierii vor fi scutiţi parţial de acciza la carburanţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Apr 2014   •   12:49

Fermierii vor fi scutiţi parţial de acciza pe carburanţi. De astăzi, ei vor plăti mai puţin cu 1,8 lei pe litru la motorină.

Şi până acum fermierii au fost susţinuţi de guvern, printr-o subvenţie de la stat pentru plata motorinei, dar odată cu creşterea accizei, va creşte şi suma acordată acestora.

Este nevoie de un astfel de sprijin pentru fermieri, pentru ca preţurile produselor să nu crească foarte mult şi să golească buzunarele oamenilor, spune ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.


"Fermierii nu plătesc acciza, indiferent cât este ea de mare, decât 21 de euro pe tonă. Diferenţa până la 330 de euro sau 400, cât este acum acciza, va fi suportată de către bugetul Ministerului Agriculturii. În ultimul trimestru din 2013 noi am rambursat faţă de litrul de motorină plătit de către fermieri, în jur de 6 lei, am ramburstat 1,39 de lei. În primul trimestru din 2014 am rambursat 1, 46 lei, iar de la 1 aprilie vom creşte de la 1,46, la 1,8 lei pe litru", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close