Antena 3 CNN Economic Data la care intră banii pe cardurile sociale! MIPE a făcut anunțul

Data la care intră banii pe cardurile sociale! MIPE a făcut anunțul

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat când începe încărcarea cardurilor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

Data la care intră banii pe cardurile sociale! MIPE a făcut anunțul
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Laura Dinu    |    16 Feb 2024   •   16:00

Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp. Potrivit MIPE, peste 1,5 milioane de români vor primi banii chiar la începutul săptămânii următoare. 

”Am început, astăzi, alimentarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

Încărcarea cardurilor va avea loc pe tot parcursul săptămânii viitoare, etapizat: 

  • În prima parte a săptămânii aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri;
  • În a doua parte a săptămânii aproximativ 1 milion de beneficiari;

Concomitent, se vor distribui 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili, care vor ajunge la aceștia prin Compania Națională Poșta Română.

Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”, scriu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pe o rețea socială. 

Valoarea cardurilor sociale scade la jumătate

Guvernanții au anunțat la finalul anului trecut că și în acest an românii aflați în situații vulnerabile vor primi carduri sociale, o măsură care va fi extinsă până în 2027.

”Îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa şi anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni", a menționat Marcel Ciolacu.

Totuși, începând din anul următor, valoarea acestor carduri va fi redusă de la 250 de lei la 125 de lei, iar acordarea lor va avea loc doar de două ori pe an.

Această decizie a stârnit îngrijorare în rândul beneficiarilor, deoarece suma redusă va avea un impact semnificativ asupra capacității lor de a face față nevoilor zilnice.

Autoritățile au menționat că această modificare a fost luată în contextul unei analize a resurselor financiare disponibile și a necesităților sociale în evoluție, cu scopul de a asigura o utilizare mai eficientă a fondurilor și o acoperire mai largă a beneficiarilor.

Plafonul de încadrare pentru beneficiari

Tot de anul acesta apare și o modificare semnificativă în ceea ce privește plafonul de încadrare pentru beneficiarii cardurilor sociale. Acesta a crescut de la 1700 de lei, cât era în anul precedent, la 2000 de lei.

Această creștere a plafonului de venituri a condus la o extindere a numărului de beneficiari, având un impact pozitiv asupra comunităților vulnerabile.

Scopul acestei modificări este creșterea numărului de persoane care se confruntă cu dificultăți financiare și care beneficiază de sprijinul oferit prin intermediul cardurilor sociale. 

×
Subiecte în articol: carduri sociale MIPE
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close