Antena 3 CNN Economic Marele anunț despre pensii de la fostul ministru al Muncii. Data la care vor ajunge pensiile majorate

Marele anunț despre pensii de la fostul ministru al Muncii. Data la care vor ajunge pensiile majorate

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul cu privire la data la care românii vor primi pensiile majorate.

de Ioana Mircea    |    20 Feb 2024   •   00:25

Într-o apariție în direct, în cadrul emisiunii Sinteza Zile, la Antena 3 CNN, Marius Budăi a adus în atenția publicului detalii esențiale cu privire la majorarea pensiilor și procedurile care vor fi aplicate în acest sens.

"S-au dat astăzi normele de aplicare pentru majorarea pensiilor. S-au publicat în transparență. Publicarea în transparență este un pas premergător aprobării. În această perioadă, toți cei interesați, mă refer aici la Sindicatele Pensionarilor, chiar la patronate vor avea posibilitatea ca în această perioadă de transparență să vină cu opinii a ceea ce scrie acolo," a declarat Marius Budăi.

Fostul ministrul Muncii a subliniat importanța determinării Guvernului pentru ca legea să intre în vigoare, precizând că acesta este un pas crucial pentru a ajunge la emiterea primelor decizii de pensie.

"Practic este un pas foarte important pentru ca să ajungem efectiv la emiterea primelor decizii de pensie, ca ulterior, începând cu data de 1 septembrie, banii chiar să intre în conturile cetățenilor. Se lămurește acum ce înseamnă perioadă contributivă, ce înseamnă perioadă necontributivă, ce înseamnă sporuri cu caracter sporuri cu caracter permanent care au fost luate și pe legislația veche", a spus acesta.

Referitor la recalcularea pensiilor, Marius Budăi a asigurat că aceasta se va realiza din oficiu, fără ca cetățenii să fie nevoiți să se deplaseze la Casele Naționale de Pensii.

"Primele decizii de recalcularea vor veni înainte de perioada de 1 septembrie, cu recalcularea în plată începând cu 1 septembrie. Cei care primesc pensia pe 1 septembrie, în funcție de calcul, vor avea pensia majorată," a concluzionat fostul ministru al Muncii.

 

 

 

 

"S-au dat astăzi normele de aplicare pentru majorarea pensiilor. S-au publicat în transparență. Publicarea în transparență este un pas premergător aprobării. În această perioadă, toți cei interesați, mă refer aici la Sindicatele Pensionarilor, chiar la patronate vor avea posibilitatea ca în această perioadă de transparență să vină cu opinii a ceea ce scrie acolo.

Următorul lucru important este determinarea acestui Guvern ca legea să intre în vigoare, practic este un pas foarte important pentru ca să ajungem efectiv la emiterea primelor decizii de pensie, ca ulterior, începând cu data de 1 septembrie banii chiar să intre în conturile cetățenilor.
Se lămurește acum ce înseamnă perioadă contributivă, ce înseamnă perioadă necontributivă, ce înseamnă sporuri cu caracter sporuri cu caracter permanent care au fost luate și pe legislația veche.


Pensile se vor recalcula din oficiu, cetățenii nu trebuie să se deplaseze la Casele Naționale de Pensii. Primele decizii de recalcularea vor veni înainte de perioada de 1 septembrie, cu reclacularea în plată începând cu 1 septembrie. Cei care primesc pensia pe 1 septembrie, în funcție de calcul, vor avea pensia majorată".

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii bani de pensii
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close