Antena 3 CNN Economic Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Apoi, preţurile nu vor mai fi plafonate

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Apoi, preţurile nu vor mai fi plafonate

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE) au anunţat data până la care preţurile la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate.

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Apoi, preţurile nu vor mai fi plafonate
Sursa foto: Getty Images | Pekic
de Georgiana Adam    |    30 Sep 2023   •   00:00

Mai exact, românii vor plăti preţuri mai mici la facturile de la lumină şi gaze încă un an şi jumătate, până la sfârşitul lunii martie 2025.

Măsura plafonării se menţine pentru a asigura stabilitatea tarifelor pentru populaţie şi pentru consumatorii industriali. 

În plus, românii primesc asigurări că ţara noastră va trece cu bine peste această iarnă. Depozitele de gaze sunt pline în proporţie de 90%. 

Aşadar, vom plăti 68 de bani pe kilowatt pentru un consum de până la 100 de kilowaţi lunar, 80 de bani pentru intervalul 100-255 de kilowaţi, 1,3 lei – între 255 şi 300 de kilowaţi.

Românii care depăşesc 300 de kilowaţi vor achita un cost de 1,3 lei. 

În cazul gazelor, preţul pentru un kilowatt/oră nu va depăşi 31 de bani până la sfârşitul lunii martie 2025.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), suma totală decontată de statul român companiilor din energie care au aplicat schema preţurilor plafonate, era acum două săptămâni de aproape 21 de miliarde de lei.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close