Antena 3 CNN Economic De ce pierde România miliarde de euro? Întârzieri critice în implementarea PNRR

De ce pierde România miliarde de euro? Întârzieri critice în implementarea PNRR

De ce riscă România să fie piardă miliarde de euro, fonduri cruciale pentru viitorul țării, și cine își asumă responsabilitatea pentru asta? Acesta este întrebarea pe care Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) o pune în contextul întârzierilor în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

De ce pierde România miliarde de euro? Întârzieri critice în implementarea PNRR
de Georgiana Adam    |    10 Apr 2024   •   17:45

Țara noastră se află într-o situație îngrijorătoare, nereușind să obțină aprobarea pentru a treia cerere de plată din PNRR, în valoare de 2.669.705.062 EUR.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene informează FACIAS că termenul de evaluare a trecut, iar Comisia Europeană a solicitat clarificări suplimentare referitoare la îndeplinirea jaloanelor necesare pentru deblocarea plăților.

Aceste întrebări vizează în principal domeniile energiei, reformei fiscale și a sistemului de pensii, și bună guvernanță, aflate în responsabilitatea Ministerului Energiei, Ministerului Finanțelor și Secretariatului General al Guvernului.

FACIAS a aflat și că sunt întârzieri uriașe și în ceea ce privește implementarea jaloanelor pentru a patra cerere de plată. Din cele 46 de jaloane și ținte prevăzute pentru implementare încă din prima parte a anului 2023, 20 dintre acestea nu au fost îndeplinite nici astăzi.

Pentru ca România să depună cea de a 4 a cerere de plată este necesar prima data să fie aprobată cererea de plată nr. 3.

Ce face România pentru a evita pierderea miliardelor de euro?

×
Subiecte în articol: FACIAS PNRR
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close