Antena 3 CNN Economic De unde vin produsele Cien de la Lidl. Românii le cumpără, dar mulţi nu ştiu de unde provin aceste cosmetice

De unde vin produsele Cien de la Lidl. Românii le cumpără, dar mulţi nu ştiu de unde provin aceste cosmetice

Preţurile mici şi calitatea produselor de la Lidl îi atrag pe români, iar magazinele retailerului german au succes la noi în ţară.

De unde vin produsele Cien de la Lidl. Românii le cumpără, dar mulţi nu ştiu de unde provin aceste cosmetice
Sursa foto: Hepta /Facebook Lidl
de Georgiana Adam    |    03 Mai 2023   •   18:00

Produsele cosmetice Cien se bucură și ele de mare succes în rândul femeilor, mai ales, dar puţină lume ştie unde sunt făcute aceste produse, care se găsesc doar în magazinele Lidl.

Povestea Lidl este una foarte veche şi a început în anul 1930, când Josef Schwarz a devenit partener la Sudfruchte Großhandel Lidl & Co, un angrosist de fructe de cartier. 

Ulterior, mica afacere s-a transformat într-un angro de produse alimentare generale. În 1944, din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, compania s-a destrămat. 

Afacerea a fost reconstruită ulterior de fiul lui Josef Schwarz, Dieter. Acesta a fondat Schwartz Group, un retailer specializat în supermarketuri cu discount și piețe angro. Condus de Dieter, Grupul Schwartz a format apoi Lidl Stiftung & Co. KG, având sediul în Neckarsulm, Germania. 

Citeşte şi: De unde provin ouăle de la Lidl. Mulţi români ignoră detaliul de pe etichetă

În anul 1973 a fost deschis primul magazin Lidl, având drept model conceptul lanțului de magazine Aldi. De atunci, retailerul german a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în Germania, dar și în toată Europa.

În România, Lidl se bucură de mare succes, printre produsele preferate de clienți numărându-se cosmeticele Cien. Acestea sunt produse de compania Mann & Schroder Gmbh, care și-a început activitatea în anul 1950, ca producător de chituri de geam, lubrifianți și produse de curățare. 

Abia în anul 1958, compania a introdus primul brand de produse de îngrijire personală, sub numele de Alkmene. 

Ulterior, compania a încetat să mai producă agenți chimici de curățare și s-a axat doar pe produse de îngrijire a pielii și părului. În anul 1980, Mann & Schroder Gmbh a început să lucreze cu branduri private.

În prezent, compania produce nu mai puțin de 2.000 de produse, pe care le comercializează în aproape 70 de țări din Europa, dar și în Statele Unite ale Americii. Compania are venituri anuale de aproximativ 140 de milioane de euro, potrivit cancan.ro.

Produsele Cien de la Lidl sunt un brand deținut de grupul german. Produsele sunt fabricate în Germania și sunt distribuite în lanțurile de supermarketuri Lidl din Marea Britanie și Europa. Produsele sunt formulate și ambalate de un producător privat de top din Germania, Mann & Schroeder GmbH.

×
Subiecte în articol: Cien cosmetice Cien Lidl
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close