Antena 3 CNN Economic Deciziile politicienilor alungă investitorii. Banca Europeană de Investiţii oferă ajutor Guvernului pentru proiecte

Deciziile politicienilor alungă investitorii. Banca Europeană de Investiţii oferă ajutor Guvernului pentru proiecte

Deciziile politicienilor alungă investitorii. Banca Europeană de Investiţii oferă ajutor Guvernului pentru proiecte
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
05 Dec 2018   •   09:02

Investitorii fug de România! Afaceriştii sunt ţinuţi departe în primul rând de deciziile politicienilor, care afectează stabilitatea mediului economic şi de instabilitatea politică, arată datele Băncii Europene de Investiţii.

Reprezentanţii instituţiei vor să ajute Guvernul român să poată pregăti proiecte capabile să absoarbă fonduri europene şi finanţări oferite de Banca Europenă de Investiţii.

Semnalul de alarmă tras de cei de la BEI este întărit şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. ''Doar 15% dintre firmele din România sunt eligibile pentru finanţare. România este un beneficiar net de fonduri europene, cele mai recente date arătând un sold de mai mult de 32 de miliarde de euro şi poate chiar mai mult ca fonduri nete primite'', a declarat guvernatorul BNR.

Banca Europeană de Investiţii a asigurat, de la începutul colaborării cu România, investiţii de peste 13 miliarde de euro în aproape 130 de proiecte.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close