Antena 3 CNN Economic Declarația Unică 2020. ANAF, anunț de ultimă oră pentru români

Declarația Unică 2020. ANAF, anunț de ultimă oră pentru români

Declarația Unică 2020. Se apropie termenul limită până la care poate fi depusă Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice, anunţă, vineri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pe pagina sa de Facebook, unde postează şi un model al declaraţiei.

Declarația Unică 2020. ANAF, anunț de ultimă oră pentru români
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    26 Iun 2020   •   13:00

Instituţia anunţă că mai patru zile în care românii pot depune Declaraţia Unică 2020 pe impozitul pe venit, termenul fiind marţi, 30 iunie inclusiv, după ce data a fost prelungită.

"Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale, termenul de depunere a formularului `Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice` a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv", anunţă ANAF pe reţeaua de socializare.

Declaraţia unică se utilizează atât pentru declararea venitului realizat şi definitivarea impozitului anual pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât şi pentru estimarea obligaţiilor datorate pentru anul 2020.

Prezenta declaraţie se depune de persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală etc.

Declarația Unică 2020. Cum se poate depune

Declarația se poate depune în format pe hârtie, dar se poate completa pe calculator și se poate depune online:

- prin intermediul serviciului "Spaţiul Privat Virtual" (SPV)
- prin intermediul site-ului e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

×
Subiecte în articol: ANAF Declarația Unică 2020
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close