Antena 3 CNN Economic Declarația Unică 2020. Este ultima zi în care românii pot depune declaraţia la ANAF

Declarația Unică 2020. Este ultima zi în care românii pot depune declaraţia la ANAF

Declarația Unică 2020. Astăzi este ultima zi în care se poate depune depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice, astfel încât persoanele care fac acest lucru să primească anumite bonificații, informează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Declarația Unică 2020. Este ultima zi în care românii pot depune declaraţia la ANAF
Sursa foto: Antena3
de Denisa Nedelcu    |    30 Iun 2020   •   10:46

Instituţia informează că, pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, atunci când toate aceste obligaţii fiscale sunt achitate integral până marți.

Această declaraţie trebuie depusă de toate persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală (cu excepția celor pentru care impozitul se reține la sursă), chirii, activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare sau venituri din alte surse.

Declarația Unică 2020. Cine depune Declaraţia unică

Chiar și pensionarii care obțin venituri din alte surse, în afară de pensii, trebuie să depună declarația unică. 

De asemenea, documentul amintit se depune și de persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România.

Declarația unică se utilizează atât pentru declararea venitului realizat pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.

Declarația Unică 2020. Cum se depune Declaraţia unică

Termenul de depunere a Declarației unice este marți, 30 iunie 2020, după ce acesta a fost prelungit. "Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru instituirea unor măsuri fiscale, termenul de depunere a formularului `Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice` a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv", anunţă ANAF pe reţeaua de socializare.

În condițiile actuale generate de pandemie, când este foarte importantă măsura distanţării fizice, Agenția Națională de Administrare Fiscală recomandă contribuabililor să depună Declarația unică prin intermediul serviciului "Spaţiul Privat Virtual" (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

×
Subiecte în articol: declaratia unica ANAF
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close