Antena 3 CNN Economic Dezvăluiri de la negocierile pentru Legea salarizării: Salariile de sub 4.000 lei vor fi dublate. Sindicaliștii spun că nu cred

Dezvăluiri de la negocierile pentru Legea salarizării: Salariile de sub 4.000 lei vor fi dublate. Sindicaliștii spun că nu cred

Dezvăluiri de la negocierile pentru Legea salarizării: Salariile de sub 4.000 lei vor fi dublate. Sindicaliștii spun că nu cred
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Mar 2017   •   15:15

Guvernul Grindeanu vorbeşte despre majorări uriaşe, susținând că salariile de până la 4.000 lei ale bugetarilor vor fi dublate, iar cele care depăşesc acest prag vor creşte cu 45%. 

Guvernul a purtat o primă rundă de negocieri cu sindicatele din ordine publică şi sănătate pe legea privind legea salarizării unitare. 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a asigurat pe sindicalişti că va lua în calcul propunerile lor, dar şi-ar dori ca proiectul legii să nu sufere modificări substanţiale. 

Culmea, vestea nu este primită cu bucurie de sindicate. Aceştia cred că guvernul nu are bani pentru a pune în aplicare un astfel de proiect. 

Luni au început negocierile la minister. Sindicatele din ordine publică au participat la aceste discuţii. Dumitru Coarnă, preşedintele sindicatului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, a fost prezent și spune că negocierile vor continua marți cu Ministerul Finanțelor.

Dacă discuţiile nu vor ajunge la o concluzie favorabilă, poliţiştii ameninţă cu proteste de amploare.

Citiți și Guvernul, amenințat cu proteste și blocaj major: 10.000 de polițiști anunță că ies în stradă

 

Ce prevede proiectul salarizării unitare

- salarii de până la 4.000 lei - vor fi dublate

- salarii între 4.000 - 7.000 lei - se vor majora cu 45%

- salarii peste 7.000 lei - se vor majora cu 5% 

Când au loc majorările

- prima majorare - iulie 2017 

- a doua majorare - ianuarie 2018 

- a treia majorare - 2019

- a patra majorare - 2020 

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close