Antena 3 CNN Economic Divergențe în PSD, pe noua taxă. Teodorovici: Nu sunt de acord cu impozitul pe gospodărie. Dobre: Fiecare familie va avea consultant fiscal

Divergențe în PSD, pe noua taxă. Teodorovici: Nu sunt de acord cu impozitul pe gospodărie. Dobre: Fiecare familie va avea consultant fiscal

Divergențe în PSD, pe noua taxă. Teodorovici: Nu sunt de acord cu impozitul pe gospodărie. Dobre: Fiecare familie va avea consultant fiscal
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    12 Apr 2017   •   14:58

Proiectul de lege privind introducerea impozitului pe gospodării a atras rapid critici dure din partea fostului ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, în prezent preşedintele Comisiei de Buget din Senat.

Acesta susține că nu este de acord cu introducerea niciunui impozit, ci doar cu o deducere reală a acestuia. 

”Nu cred că actualul Guvern va face asta și sper să nu fie reală această informație, de a introduce o nouă taxă. (...) Nu sunt de acord și nu voi fi niciodată de acord cu o impozitare altfel decât este astăzi”, a spus fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, miercuri, la Antena 3.

Pe de altă parte, consultatul fiscal Adrian Bența susține că noul impozit ar putea aduce și efecte benefice, dar că proiectul de lege ar trebui să explice mai clar termenul de gospod[rie din punct de vedere al veniturilor.  

Adrian Dobre: Fiecare familie va avea un consultant fiscal

Odată cu introducerea impozitului pe gospodării, fiecare familie va avea un consultant fiscal. 

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvând al PSD, Adrian Dobre, care a precizat că încă nu știe la ce instituție vor fi arondați aceștia, dar vor avea rolul de a echilibra piața fiscală.

În plus, oamenii vor fi îndemnați astfel să-și plătească la timp facturile. 

Guvernul lucrează în prezent la un proiect potrivit căruia familiile ar putea fi taxate în funcţie de venituri, dar şi de cheltuieli.

×
Subiecte în articol: taxa impozit
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close