Antena 3 CNN Economic DOCUMENT - Strategia Energetică: Producția de gaze și țiței a României va scădea spre zero

DOCUMENT - Strategia Energetică: Producția de gaze și țiței a României va scădea spre zero

DOCUMENT - Strategia Energetică: Producția de gaze și țiței a României va scădea spre zero
15 Noi 2016   •   22:52

Strategia Energetică a României 2016-2030, lansată marți seara în dezbatere publică, estimează o creștere a importurilor de hidrocarburi, în special de țiței, care vor acoperi 25% din consumul intern în anul 2030, și estimează retragerea din funcțiune a unor termocentrale pe gaze sau cărbune cu o capacitate totală instalată de 4.200 MW. Documentul prevede că producția de țiței a României va scădea spre zero după 2035, iar producția de gaze va avea aceeași evoluție după 2045, scrie profit.ro.

Documentul integral, AICI.

"Până în 2030, România își va înlocui în bună măsură capacitățile de  producție a energiei electrice, care sunt ineficiente economic și inadecvate  ecologic, ajunse la capătul duratei normate de viață, cu unele noi, bazate pe tehnologii avansate. Mixul de capacități de producție va rămâne diversificat și echilibrat, incluzând o creștere a capacităților de producere a energiei nucleare", se menționează în Strategie.

Gazul natural, principala resursă de energie în România, a avut în 2015 o pondere de 29% (111 TWh) în mixul energiei primare, fiind urmat de țiței, cu o pondere de 27% (101 TWh).

×
Subiecte în articol: titei petrol gaze naturale productie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close