Antena 3 CNN Economic Cine sunt cei aproape două milioane de români care ar primi pensii cu 20% mai mari din 2024

Cine sunt cei aproape două milioane de români care ar primi pensii cu 20% mai mari din 2024

Vești bune pentru români! Aproape două milioane de pensionari ar putea primi cu până la 20% mai mulți bani de la 1 ianuarie 2024.

Cine sunt cei aproape două milioane de români care ar primi pensii cu 20% mai mari din 2024
Sursa foto: Getty Images / georgeoprea9
de Laura Dinu    |    28 Sep 2023   •   13:00

Pensionarii cu venituri mici din România vor primi cea mai mare majorare, și anume o creștere cu până la 20% a pensiei începând cu anul următor. Este vorba despre aproape 2.000.000 de seniori din țara noastră.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, citat de Observator.

În acest moment, guvernanții au în calcul trei scenarii de creștere a pensiilor. Cu toate acestea surse din cadrul Ministerului de Finanțe spun că prima variantă ar fi cea preferată în Coaliția de guvernare. Mai exact, calculul pensiei va avea în vedere atât contribuția la sistemul de asigurări sociale, cât și vechimea în muncă.

Mai mult decât atât, cei care vor munci după vârsta de 65 de ani vor primi puncte în plus, ca măsură de stimulare pentru rămânerea în activitate.

Majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024 a fost confirmată și de premierul Marcel Ciolacu. Acesta speră însă la creșteri chiar mai mari.

”Și pensiile mari, și ele trebuie să aibă o mărire, nu va fi atât de mare, poate va fi de 5%, altele mici vor crește cu 40% sau 20%, dar se va explica foarte clar. Nu am nicio reținere să revin, după ce avem draftul deja trimis la Comisie, vom avea primul feedback, o să venim în spațiul public și  presupun că dna ministru îl va explica”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close