Antena 3 CNN Economic Dragoş Damian, Terapia Cluj: "Românii de 40-60 de ani vor muri înainte de a ieşi la pensie"

Dragoş Damian, Terapia Cluj: "Românii de 40-60 de ani vor muri înainte de a ieşi la pensie"

Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, critică PNRR în ce priveşte reforma sistemului de pensii şi susţine că speranţa de viaţă a unui copil născut azi în România este de sub 75 de ani, iar a celor născuţi în urmă cu 50-60 de ani şi care încă muncesc este mult mai redusă.

Dragoş Damian, Terapia Cluj: "Românii de 40-60 de ani vor muri înainte de a ieşi la pensie"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   09:26

"(...) cu vârsta de pensionare de astăzi, mai mult ca sigur că "decreţeii" nu vor prinde prea mulţi ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum şi contemplează o vârstă de pensionare de 70 de ani vor păţi la fel. Mulţumiţi sistemului sanitar.

Damian: Cu vârsta de pensionare de azi, "decreţeii" nu vor prinde prea mulţi ani de pensie

Aşadar, (...) contribuţia la pensii, chiar dacă sistemul se doreşte a fi reformat, nu sunt bani pentru bătrâneţe - cel puţin nu a românilor de 40-50-60 de ani care vor muri înainte de a ajunge la pensie - ci bani pentru ca România să-şi plătească împrumuturile şi deficitele, la care se vor adăuga acum şi împrumuturile din PNRR", a spus Dragoş Damian, potrivit zf.ro.

Astfel, spune CEO-ul de la Terapia Cluj, contribuţiile de la pensii nu ar fi bani pentru bătrâneţe, cel puţin nu pentru cei care acum au 40-60 de ani, ci ar folosi la plata împrumuturilor făcute de ţara noastră.

"Mişcările prin piloni, dispariţia pensionării anticipate, interzicerea cumulului sau dispariţia pensiilor speciale, chiar dacă corectează inechităţi, au doar menirea de a colecta mai mulţi bani", mai comentează Dragoş Damian.

Dragoş Damian: PNRR, un exerciţiu de bifare politică al UE

Din acest motiv, el spune că nu vede rostul PNRR şi îl consideră drept un "exerciţiu de bifare politică al UE şi o gafă de pierdere de şi mai multă suveranitate a României prin componenta de împrumuturi. 

Şi nu, nu este vorba despre scenariul sci-fi prin care planificăm să construim în 5-6 ani ce n-am făcut în ultimii 30, adică autostrăzi, căi ferate, conducte de apă, şcoli, spitale, centre medicale de permanenţă etc - în lipsă de experţi, tehnologie, utilaje, materiale de construcţii şi, mai ales, de muncitori", mai apreciază Dragoş Damian.
 

×
Subiecte în articol: dragos damian pensii
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close