Antena 3 CNN Economic După Becali, potopul. Fundaţia latifundiarului are datorii de jumătate de milion de lei

După Becali, potopul. Fundaţia latifundiarului are datorii de jumătate de milion de lei

După Becali, potopul. Fundaţia latifundiarului are datorii de jumătate de milion de lei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Aug 2013   •   20:56

Odată cu arestarea lui Gigi Becali, se duc de râpă şi afacerile sale. Fundaţia latifundiarului datorează Consiliului local din Petroşani aproape o jumătate de milion de lei, impozite neplătite pentru un bloc de locuinţe rămas în paragină.

Datorii enorme sunt şi la fosta fabrică de armament din judeţul Vâlcea. Numai la primărie are datorii de peste 800 de milioane de lei, iar foştii angajaţi au rămas pe drumuri.

Fosta Uzina de armament deţinută de Gigi Becali, aflată la 4 kilometri de Oraşul Viilor din judeţul Vâlcea, asigura un loc de muncă şi un venit sigur pentru o mare parte din locuitorii comunei Ştefăneşti. Acum, din fabrica ce producea muniţie pentru armată au mai rămas pereţii, iar cei câţiva angajaţi pe care îi mai are aşteaptă să-şi primească salariile restante.

Autorităţile locale au trecut la executarea silită a unor terenuri aflate în proprietatea uzinei, ca să recupereze o parte din datoria pe care fabrica o are către primărie.

Situaţia este dramatică şi la Petroşani, acolo unde fundaţia lui Gigi Becali deţine un imobil care a ajuns în paragină şi are datorii uriaşe la primărie.

Pentru că finanţatorul Stelei nu a dat niciun semn că are de gând să plătească datoriile, Inspectorii Serviciului de Taxe şi Impozite Locale au emis un titlu executoriu, iar Primăria Petroşani a trimis o somaţie de plată către fundaţia lui Becali.

Imobilul a fost cumpărat de Becali în urmă cu şase ani şi a fost reabilitat după o investiţie de peste 600.000 de euro. Apartamentele au fost scoase la vânzare, însă preţul cerut, de 30.000 de euro, era prea mare, aşa că nu s-au vândut şi blocul a rămas nelocuit.

Pe 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie. Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării şi "Valiza".




×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close